S-a terminat CM 2014. Asteptam 2018.


russia bidAu trecut doar doua zile de la finala de pe Maracana, avem o noua campioana mondiala, au fost multe meciuri memorabile, printre care unul care va ramane in istoria fotbalului, Brazilia – Germania 1-7. A fost o vara superba, plina de fotbal de cel mai inalt nivel.

Dar toate acestea s-au incheiat, lumea fotbalului asteapta un nou sezon, o noua editie de Champions League, calificarile pentru Euro 2016 si multe alte meciuri tari din competitiile interne.

Cea mai mare sarbatoare a fotbalului a tras cortina, mai trebuie sa treaca inca 4 ani pentru a simti din nou acel fior al Cupei Mondiale. In 2018 cea mai mare tara de pe glob, Rusia, va gazdui cea mai mare competitie a lumii, Campionatul Mondial de Fotbal.

Rusii, prin vocea presendintelui Vladimir Putin, au declarat ca vor orgazina cel mai frumos si cel mai spectaculos turneu de pana acum. Cu un buget de aproximativ 21 de miliarde de dolari, turneul final din Rusia pare sa fie cel mai scump de pana acum.

Competitia din Rusia se va desfasura pe 12 stadioane din 11 orase. Orasele care vor gazdui meciuri la Cupa Mondiala sunt urmatoarele: Moscova (doua stadioane), Sankt Petersburg, Kaliningrad, Kazan, Nijni Novgorod, Volgograd, Samara, Saransk, Rostov pe Don, Soci si Ekaterinburg. Toate orasele sunt in zona europeana a Rusiei sau in imediata apropiere a acestei zone.

Tragerea la sorti a calificarilor pentru Cupa Mondiala va avea loc pe data de 24 sau 25 iulie 2015, la Sankt Petersburg.

Oficialii rusii au anuntat ca pe perioada Cupei Mondiale din 2018, Rusia va renunta la sistemul de vize, astfel incat suporterii sa poata sa asiste la partidele de la Cupa Mondiala fara nicio problema.

S-a terminat samba din 2014, asteptam kazakoicul din 2018.

FLORIN

sursa foto: news.bbc.co.uk