O noua saptamana europeana isi are debutul astazi


O noua saptamana europeana isi are debutul astazi
ss1Diseară va începe etapa a 2-a din grupele cele mai prestigioase competiţii europene. Cel mai aşteptat meci pentru noi, românii, este desigur Steaua – Chelsea, meciul decisiv pentru calificarea mai departe fie în UEL, fie în UCL, pentru echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf. Echipa lui Mourinho va veni montată să obţină victoria, înfrângerea cu Basel de pe Stamford Bridge fiind ca un şoc de mare încărcătură pentru alb-albaştri. O eventuală înfrângere ne-ar scoate din cărţile calificării în UCL, e foarte greu de crezut că am obţine victorii pe linie. De asemenea, un egal ne-ar scoate reciproc din calcule şi pe noi şi într-o mare măsură şi pe Chelsea, dacă Schalke si Basel fac egal.

Alte 2 meciuri foarte importante, dacă nu decisive (deşi este oarecum prematur să vorbim despre asta încă din a doua etapă) sunt Arsenal – Napoli şi Dortmund – Marseille, o eventuală victorie a tunarilor le-ar mări semnificativ şansele de a se califica, asta dacă Dortmund şi Marseille fac egal, ceea ce este foarte greu de crezut ţinând cont că Jurgen Klopp nu-si mai permite paşi greşiti dacă doreşte o calificare de pe locul 1 din grupă, ceea ce i-ar aduce un adversar mai slab cotat in optimi.

Tot astăzi se va juca derby-ul grupei G, Porto – Ateltico Madrid, întâlnindu-se două formaţii de valori apropiate, dacă nu chiar de valori aproximativ egale. De asemenea, câştigătorul partidei va lua o opţiune serioasă pentru calificarea în optimi. Rămân însă şanse mari ca partida să se încheie la egalitate, ţinând cont tocmai de diferenţele mici de valoare dintre cele două echipe.

De departe cel mai spectaculos meci va fi Ajax – Milan, olandezii venind după un eşec dureros, un 0-4 sec cu Barcelona. iar Milan după o victorie aparent chinuită cu outsidera grupei, Celtic, echipa milaneză reuşind să puncteze decisiv abia în ultimele minute ale partidei. Cele 2 echipe prestează un fotbal de calitate, iar spectacolul va fi factorul principal care va face ca orice fan al acestui sport să îşi dorească să urmărească această partidă. Aceştia se vor putea delecta urmărindu-i pe Balotelli, El Shaarawy, Maher, Fischer şi mulţi alţii la treabă, toţi fiind nişte tineri foarte talentaţi, care au şi confirmat de altfel. Alte meciuri care se vor juca tot în această seară, dar prezintă un interes mai mic din partea microbiştilor sunt : Zenit – Austria Viena, Celtic – Barcelona.

scris de Andrei Udrea