Noi controverse în jurul lui Roland Duchatelet


Roland-Duch-telet

Scandalurile se ţin scai de Roland Duchatelet, finanţatorul clubului belgian Standard Liege. După ce săptămâna trecută l-a demis pe Chris Powell de la cârma echipei, el este acum acuzat că transferă jucători de la Charlton Athletic, club finanţat tot de Duchatelet, pentru a consolida gruparea belgiană, titrează skysports.com.

„De fapt, eu doresc mai degrabă să trimit câţiva jucători de la Standard la Charlton, nu invers”, s-a apărat Duchatelet. Într-un interviu acordat paginii oficiale a fostului club al lui Mircea Rednic, omul de afaceri spune că nu este vorba despre un val de mutări unidirecţional, ci mai degrabă despre o colaborare între cele două grupări pe care le deţine. „Este cu siguranţă doar o confuzie, Charlton nu va deveni satelitul lui Standard”, a mai spus finanţatorul belgian.

Roland Duchatelet a ţinut să precizeze că odată cu instalarea lui Jose Riga, noul tehnician al celor de la Standard, fanii nu vor avea motive de îngrijorare cu privire la viitorul clubului. El este finanţatorul a numai puţin de şase echipe de fotbal: K. Sint-Truidense V.V. (Liga a 2-a – Belgia), Újpest FC (Liga 1 – Ungaria), Standard Liege (Liga 1 – Belgia), FC Carl Zeiss Jena (Liga a 4-a – Germania), AD Alcorcon (Liga a 2-a – Spania) şi Charlton Athletic (Liga a 2-a – Anglia).

articol scris de Raymond Fustos