Mozzart : Abuz sau precautie extrema?


Exista printre bookmakeri o clasificare in doua categorii a pariorilor in functie de tipul de pariuri pe care il joaca:

Clientii VIP – sunt acea categorie de pariori care pe termen lung pierd, care joaca la pariuri doar de distractie si placere. Sumele pariate de ei variaza de la cativa lei pana la sute poate chiar mii, la fel si tipurile de pariuri iar cat despre numarul de evenimente – cu cat mai multe cu atat mai mare bucuria caselor de pariuri. Acest tip de pariori sunt defapt grosul clientiilor agentiilor fie ele offline sau online. Sunt clientii cei mai profitabili din toate punctele de vedere – ei aduc banii!

Mai exista o alta categorie de pariori, una mai aparte , un fel de „ciuma” pentru bookmakeri de care toti incearca sa scape prin diverse cai sau scapari ale regulamentelor. Denumiti in limbajul lor „sharks” (rechini) sau „sharp bettors” (pariori isteti) acesti oameni provin de cele mai multe ori din mediile financiare, bursiere sau statistica. Au ceea ce majoritatea pariorilor nu au : spirit analitic, informatii bune, cunostinte solide de matematici superioare si folosesc toate aceste arme in aceasta „lupta” cu casele de pariuri.

Predispuse unor astfel de „atacuri” sunt casele de pariuri cu echipe slabe de management al riscului sau care „intarzie” sa balanseze cota in functie de cum se pariaza pe un eveniment. Tot aceste case de pariuri mai au si „scapari de cota”, atribuind unui anume pronostic o cota cu cateva procente mai mare decat ar trebui. Este ceea ce asteapta pariorii profesionisti – o cota mai mare decat sansele reale de reusita a acelui pronostic inseamna OBLIGATORIU PROFIT pe termen lung. Asadar acesti „rechini” nu prea sunt iubiti de casele de pariuri.

Mai jos va prezentam cazul lui Cristi Lefter care alaturi de cativa prieteni  cu multa experienta in domeniu joaca in Timisoara . Cristi, intr-o discutie avuta ne-a explicat ca nu incalca nici un articol din regulamentele caselor de pariuri , ci doar joaca bilete cu evenimente care au „valoare” din punctul de vedere al cotelor. Tot el ne-a declarat ca nu castiga in fiecare zi pe aceste cote, insa pe termen lung el si prietenii sai fac un profit frumusel din acest „stil de pariere”

Ne-a trimis astazi pe mail urmatoarea captura :

mozzart

Pe scut este o „circulara” care a fost trimisa in agentiile Mozzart din Timisoara in care toti operatorii sunt instiintati sa „VERIFICE” biletele jucate de Cristi Lefter personal sau prin interpusi. Mai vedem cuvintele „obligatoriu la verificare”  „suspecte” si „suportam … castiguri neaprobate”

Din tot textul de mai sus nu putem deduce decat ca o casa de pariuri a decis „verificari” ale „biletelor suspecte” ale unui singur parior.

Ceea ce nu intelegem este de unde aceasta extra precautie privind acest parior si de ce este nevoie ca el sa trimita „interpusi” sa plaseze bilete la mozzart ( care de altfel sunt selectii multiple nu un singur eveniment).

L-am intrebat tot pe Cristi de ce este tratat in acest fel cand intra in agentiile Mozzart, raspunsul a fost simplu : mie nu imi mai dau voie sa joc la ei pentru ca reusesc sa castig mai des decat restul pariorilor! Ce sa intelegem noi din toata aceasta poveste – ca daca vom incepe sa castigam va fi nevoie sa trimitem „interpusi” sa ne plaseze pariurile pe viitor? Ca si experiment la aceasta masura Cristi a incercat acum cateva zile plasarea unui bilet cu 3 evenimente initial cu 80 RON, apoi cu 50 , cu 20 , 10  si in disperare de CAUZA cu … 1 RON rezultatul se vede in imaginea de mai jos:

1ron

Nu stim cat de acoperiti sunt cei de la Mozzart de propriul regulament in ceea ce priveste acest tip de „politica” fata de clienti (mai mult ca sigur ca au un articol care le permite acest fapt)

Tot ce putem spune ca situatia nu pare normala atata timp cat s-a trimis o informare speciala pentru un singur parior. Ne este foarte greu sa credem ca respectivul parior ar avea „informatii” despre meciuri aranjate mai ales la echipe precum Liverpool sau Tottenham.

Asteptam opinia ta cu privire la acest caz pe facebook sau mai jos in sectiunea de comentarii.

P.S. O veste buna este ca in curand vom avea o rubrica speciala de la acesti pariori din Timisoara, care ne vor da biletele lor in fiecare zi sa putem sa le jucam 🙂 Vom reveni cu amanunte in curand !