Memphis Depay, fotbalistul etapei 29 în Olanda


downloadMemphis Depay, extrema stângă a olandezilor de la PSV Eindhoven a fost ales jucătorul etapei cu numărul 29 în Eredivisie, titrează pagina de specialitate footbal-oranje.com. După fractura suferită în meciul precedent cu Vitesse, Depay a intrat pe teren în partida cu Roda JC purtând o mască. Asta însă nu l-a împiedicat să facă un joc excelent în victoria echipei sale, scor 3-1.

Fotbalistul de 20 ani a strălucit pe flancul stâng, lăsându-l în urmă deseori pe adversarul direct, fundaşul Henk Dijkhuizen. De asemenea, doar intervenţiile miraculoase ale portarului Rodei l-au împiedicat pe Depay să-şi treacă numele pe lista marcatorilor. Dacă îşi va menţine forma bună, Depay poate prinde o convocare în lotul Olandei pentru Campionatul Mondial din Brazilia.

Iată şi statisticile olandezului cu patru selecţii în „Portocala Mecanică” în meciul cu Roda JC, conform whoscored.com: pase reuşite – 81%, driblinguri reuşite – 10, deposedări – 3, total şuturi – 6, atingeri de balon – 87, notă – 9.7/10.

articol scris de Raymond Fustos