Mancini vrea la cârma Squadrei Azzurra


imagesRoberto Mancini a rămas fără loc de muncă după despărţirea din această vară de Galatasaray Istanbul. Tehnicianul italian în vârstă de 49 de ani rămâne însă unul dintre principalii favoriţi pentru preluarea postului de selecţioner al naţionalei Italiei după plecarea lui Cesare Prandelli, ajuns între timp chiar la vicecampioana Turciei.

Mancini pare tentat de o aventură pe banca Squadrei Azzurra şi speră la un eventual apel al Federaţiei Italiene de Fotbal. „Mereu am fost un patriot desăvârşit, niciodată nu uit de ţara mea, indiferent unde lucrez. Cine nu visează să antreneze naţionala ţării sale? Din păcate, nu am primit încă niciun semn de la federaţie”, a declarat fostul tehnician al unor grupări precum Manchester City sau Inter Milano pentru gazeta italiană Il Giorno.

Roberto Mancini a vorbit şi despre eventualele decizii pe care le-ar lua în cazul în care ar deveni noul antrenor al naţionalei Italiei. El a menţionat că, în ciuda vârstei lor înaintate, nu ar renunţa la serviciile lui Andrea Pirlo şi Gianluigi Buffon.

articol scris de Raymond Fustos