Mancini, favorit pentru postul de selecţioner al Italiei


roberto-mancini_1546897cFostul antrenor al lui Galatasaray Istanbul, Roberto Mancini, este în pole-position în cursa pentru postul de selecţioner al echipei naţionale italiene după demisia lui Cesare Prandelli, notează thesackrace.com. Italianul de 49 de ani este liber după rezilierea contractului cu vicecampioana Turciei.

Deşi se vehicula că Mancini este dorit de Southampton, respectiv de fostul său club, Inter Milano, se pare că acesta ar putea prelua selecţionata „Squadrei Azzura”, aflată în derivă după a doua eliminare consecutivă încă din faza grupelor la un turneu final. Interesant este că putem asista chiar la o rocadă între Mancini şi Prandelli, cel din urmă fiind curtat chiar de Galatasaray.

Pe lângă fostul tehnician al lui Manchester City, alte nume indicate de presa italiană pentru banca tehnică a Italiei sunt: Massimiliano Allegri, Fabio Capello, Carlo Ancelotti şi Francesco Guidolin. Rămâne de văzut cine va accepta postul lăsat liber de ex-antrenorul lui Mutu la Fiorentina, Cesare Prandelli.

articol scris de Raymond Fustos