Lizarazu: "Finala adevărată între două favorite"


1584509_w2Bixente Lizarazu, fostul jucător al celor de la Bayern München, a vorbit pentru bundesliga.com despre dubla din semifinalele UEFA Champions League dintre Real Madrid şi fosta sa echipă.

„Va fi o dublă spectaculoasă, sunt convins. Ambele echipă joacă pe cartea atacului, iar un duel între cele două oferă mereu un spectacol fotbalistic extraordinar. Pentru mine este Clasicul Europei, adevărata finală între cele două favorite să câştige anul acesta, <<créme de la créme>> a fotbalului european”, este de părere fostul fundaş stânga al „cocoşilor galici”.

Întrebat despre confruntările cu Real de pe vremea când era jucător activ, zece la număr, francezul în vârstă de 44 ani a rememorat acele momente ca fiind cele mai bune meciuri pe care le-a jucat în întreaga sa carieră. „Erau partide intense, cu multe tackling-uri. Dar erau cele mai bune din cauza rivalităţii uriaşe. Iar să joci pe Bernabeu în aceea atmosferă infernală, este ceva de nedescris”, a declarat Lizarazu.

„Cred că favorită este Bayern, dar va avea mult de lucru cu tripleta din atacul Realului, pe care o admir foarte mult. Ronaldo, Bale şi Benzema sunt aproape de neoprit, există o înţelegere telepatică între cei trei, iar dacă ajung în posesia mingii, aceasta poate intra în poartă în doar câteva clipe”, i-a lăudat Lizarazu pe oamenii din atacul spaniolilor.

Bixente Lizarazu a jucat în două rânduri pentru bavarezi, între 1997-2004 şi 2005-2006, retrăgându-se de la Bayern. El a câştigat UEFA Champions League cu alb-roşii în sezonul 2000-2001 (Bayern – Valencia 1-1, 5-4 la penalty-uri), pierzând finala din sezonul 1998-1999 (Manchester Utd. – Bayern 2-1).

articol scris de Raymond Fustos