Lineker, atac dur la adresa FIFA


W---Gary-Linekar2Fostul mare internaţional englez, Gary Lineker, s-a arătat revoltat în legătură cu acuzaţiile la adresa FIFA conform cărora alegerile pentru Campionatul Mondial din 2022 au fost măsluite. Acesta a reacţionat dur împotriva forului mondial, aşa cum apare într-un interviu acordat pentru BBC.

„Ţi se face rău de la întreg scandalul în jurul FIFA, corupţia la un asemenea nivel te dezgustă. Sepp Blatter a condus atâţia ani precum un dictator, fără niciun rezultat notabil. În seara dinaintea alegerilor, stăteam de vorbă cu David Beckham, şi-i spuneam: <<Becks, toată treaba asta miroase a ceva necurat, cred că se ştie deja cine va organiza turneul final>>. Este o mare ruşine, fiindcă vorbim despre cel mai iubit sport din lume”, a declarat golgheterul turneului final din Mexic 1986.

Lineker a ţinut de cuviinţă să vorbească şi despre ţara natală, marea învinsă în cursa pentru mondialele din 2018 şi 2022. „Anglia trebuie să-şi menţină poziţia, iar dacă asta va însemna că nu vom mai organiza vre-un turneu final, fie. Singura modalitate de a îndemna la corectitudine este fermitatea: <<Mulţumim, nu vom participa la competiţiile organizate de voi>>, dar, din păcate, nu cred că se va întâmpla prea curând. Este o miză mult prea mare pusă la bătaie”, a mai spus fostul atacant englez.

Gary Lineker, fost jucător la Leicester City, Barcelona sau Tottenham, a făcut parte din delegaţia Angliei la alegerile din 2010, de care se leagă cel mai mare scandal din fotbalul internaţional din ultimii ani. Nu mai puţin de 24 oficiali care au ales Quatarul să fie ţara gazdă la mondialul din 2022 au rămas fără loc de muncă în urma suspiciunilor de fraudă.

articol scris de Raymond Fustos