Licentele ONJN se prelungesc in 2016. Au fost acordate inca 6 licente.


Licentele ONJN se prelungesc in 2016. Au fost acordate inca 6 licente.

Mai sunt doar cateva zile pana la 31 decembrie 2015, termenul la care expira dreptul de operare al tuturor caselor de pariuri online. Un aspect important este ce se va intampla dupa aceasta data atat cu pariorii cat si cu operatorii de jocuri de noroc, deoarece desi avem o legislatie in domeniu inca nu avem normele de aplicare a acesteia.

Intr-o conferita de presa sustinuta la inceputul lunii D-na Odeta Nestor facea unele clarificari in aceasta privinta:

„În acest moment avem legislatia aprobata si asteptam legislatia secundara, care speram sa fie aprobata curând. (…) Avem 14 operatori care au dreptul sa opereze în România si avem si multe alte cereri pentru licente de operare „

Referitor la prelungirea dreptului de operare, respectiv innoirea licentelor ONJN pentru anul 2016 tot D-na Odeta Nestor a precizat:

„Pentru operatorii care au deja dreptul sa opereze pe aceasta piata, licenta actuala se va prelungi cu înca un an, timp în care operatorul trebuie sa prezinte rezultatele unui audit si, daca îndeplineste conditiile necesare, va primi licenta definitiva, valabila zece ani „

Asadar lucrurile sunt clare, licentele ONJN se prelungesc cu inca un an, perioada suficienta atat pentru operatori sa isi puna la punct platformele si documentatia pentru a indeplinii toate cerintele prevazute de lege, dar si pentru legiuitorul roman sa publice normele de aplicare a legii.

Stim din surse sigure ca : Unibet, Sportingbet, Netbet, Winmasters, Fortuna si Superbet au primit deja instiintarile cu prelungirea dreptului de operare pentru anul 2016. Mai mult ca sigur ca va aparea si o instiintare oficiala pe siteul ONJN referitor la prelungirea licentelor in zilele care urmeaza.

In exclusivitate pentru siteul nostru, aceeasi sursa ne-a furnizat si urmatorul document:

3435lkfd

Asadar se pare ca vom avea in curand noi jucatori in piata jocurilor de noroc online din Romania:

MaxBet, Reshuffle Gaming, Baum Online, Favbet, RG Fairplay, si New Mozzart

Cateva nume sunt cunoscute – in zilele care urmeaza vom revenii cu un articol complet pe aceasta tema: cine sunt si ce planuri de viitor au pentru Romania.

P.S. Stiu ca multi isi doreau inca un scandal pe aceasta tema, documentarea e mai grea decat sa pui paie pe foc 🙂

scandal