Halilhodzic: "Am refuzat oferte stelare"


Vahid HalilhodzicFostul tehnician al naţionalei Algeriei, actualul principal al lui Trabzonspor, Vahid Halilhodzic, a recunoscut pentru fourfourtwo.com că a primit mai multe oferte uriaşe din alte părţi, dar a ales Trabzonspor datorită cuvântului dat preşedintelui grupării din Süperlig. Tehnicianul bosniac a condus naţionala Algeriei spre cea mai mare performanţă din istoria ei, optimile de finală ale Campionatului Mondial din 2014, acolo unde a fost eliminată cu mare dificultate de campioana Germania, scor 1-2 în prelungiri.

„Am lucrat la Trabzonspor opt luni acum nouă ani, iar atunci am promis că mă voi întoarce aici. După ce am renunţat la postul de selecţioner, am primit mai multe oferte de la cluburi din Europa, însă dacă m-aş fi dus în altă parte, aş fi rămas cu conştiinţa neîmpăcată. Mi s-au oferit salarii uriaşe, dar promisiunea mea făcută preşedintelui lui Trabzonspor este mai presus de orice sumă. De-acum încolo, singura mea grijă va fi Trabzonspor”, a declarat antrenorul în vârstă de 61 de ani.

Vahid Halilhodzic, născut la Jablanica în fosta Republică Yugoslavia, şi-a început cariera de antrenor în 1990, la Velez. De-atunci, acesta a pregătit mai multe formaţii importante precum Lille, Paris Saint-Germain sau Dinamo Zagreb, dar şi naţionala Coastei de Fildeş între 2008-2010.

articol scris de Raymond Fustos