Grupele de la Campionatul Mondial din Brazilia 2014


Astazi cu incepere de la ora 18:30 in Bahia, la Costa do Sauipe, o statiune de lux de pe malul Atlanticului a avut loc tragerea la sorti a grupelor Campionatului Mondial din Brazilia. La ceremonie au participat super vedete ale fotbalului mondial precum Pele, Cafu, Zidane, Ronaldo sau Cannavaro.

Grupele de la Campionatul Mondial din Brazilia 2014

GRUPA A

GRUPA B

Brazilia

Spania

Croatia

Olanda

Mexic

Chile

Cameroon

Australia

GRUPA C

GRUPA D

Columbia

Uruguay

Grecia

Costa Rica

Coasta de Fildes

Anglia

Japonia

Italia

GRUPA E

GRUPA F

Elvetia

Argentina

Ecuador

Bosnia & Herzegovina

Franta

Iran

Honduras

Nigeria

GRUPA G

GRUPA H

Germania

Belgia

Portugalia

Algeria

Ghana

Rusia

S.U.A

Korea Republic

Tragerea la sorti a fost transminsa in peste 190 de tari din intreaga lume, iar in Romania a fost transmisa de 2 televiziuni:  TVR1 si Sport.ro.

2024844_Brazuca_3_800x450„Brazuca” – mingea oficiala de la Campionatul Mondial din Brazilia
Adidas este firma care ofera mingea turneului din anul viitor din Brazilia. „Brazuca” a fost testata de peste 600 de fotbalisti de la 30 de echipe din toata lumea printre care si Fluminese, Bayern sau Real Madrid. Dupa ce in urma cu 4 ani la Campionatul Mondial din Africa mingea „Jabulani” produsa tot de Adidas a fost o mare dezamagire mai ales pentru portari care acuzau traiectoria ciudata pe care o lua balonul in cazul suturilor de la departare, de data aceasta producatorul a vrut sa evite problemele de la ultimul mondial si a testat foarte mult mingea pentru a evita orice problema. „Brazuca” a fost testata si de Ronaldo, Messi si Schweinsteiger. Numele de „Brazuca” a fost ales dupa un vot la care au participat peste un milion de oameni din Brazilia.