Gafa de proportii: Bet365 risca pierderea licentei in Romania!


Gafa de proportii: Bet365 risca pierderea licentei in Romania!

Zeci de mii de pariori risca amenzi usturatoare. Reprezentantii Bet365 in Romania pasibili de pedeapsa cu inchisoarea iar compania poate fi inclusa pe lista neagra pentru urmatorii 5 ani.

De cateva zile, in toata media din Romania s-a discutat foarte mult despre subiectul Bet365 : vor fi prezenti pe piata romaneasca ca si casa de pariuri online legala ? Prima stire in acest sens a fost data de siteul www.sport24h.ro care a publicat o declaratie a unui reprezentant oficial al ONJN care a confirmat ca cei de la Bet365 au platit sumele datorate statului roman si sunt in plin proces de licentiere, un proces insa care implica mai multi pasi si respectarea legislatiei in domeniul jocurilor de noroc.

10 Septembrie 2015 – a fost termenul expirarii amnistiei pentru toti operatorii de jocuri de noroc la distanta. Pana la aceasta data toti operatorii interesati sa continue activitatea in Romania trebuiau sa plateasca retroactiv 20% din GGR din 2010 pana in prezent. La data respectiva pe siteul oficial ONJN lista cu operatorii care au obtinut licenta temporara de functionare cuprindea 13 operatori de jocuri de noroc. Bet365 nu era printre cele 13 companii din respectiva lista.

14 Septembrie 2015 – Prin adresa 29997/14.09.2015 reprezentantii Romanian Bookmakers, Rombet, Asociatia Organizatorilor de Cazinouri din Romania si Asociatia Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanta sesizeaza ONJN cu privire la faptul ca Bwin si Bet365 incalca prevederile legale in ceea priveste legea jocurilor de noroc, reclamand si aducand dovezi ca cele 2 companii inca permit accessul jucatorilor romani la platformele de joc.

v1

v2

01 Octombrie 2015 – Siteul oficial Bet365 afiseaza decizia nr. 2169/07.09.2015 prin care isi anunta clientii ca este reglementat de Oficiul National de Jocuri de Noroc din Romania. Ba mai mult ofera jucatorilor un pariu gratuit iar celor care au accesat serviciul de asistenta online li s-a confirmat ca sunt reglementati in piata romaneasca.

06 Octombrie 2015 – Apare lista siteurilor de jocuri de noroc care sunt interzise si opereaza ilegal in Romania, destul de multe nume grele sunt prezente printre care si Bwin. Compania Bet365 nu se afla pe aceasta lista dar nici pe lista celor care au obtinut licenta temporara.

Concomitent la televizor si in mediul online apar stiri conform carora aproximativ 40.000 de romani sunt pasibili de amenzi uriase pentru ca au pariat pe siteul bet365 in perioada 10 septembrie – 01 octombrie.

Unele surse sustin ca aceste amenzi sunt procesate chiar incepand de zilele trecute, jucatorii care au pariat sume modice primind un simplu avertisment iar cei care au rulat sume mari vor primii amenzi de pana la 10000 Ron!

Aceleasi surse sustin ca dosarele cu numele si datele jucatorilor au fost aduse chiar de reprezentantii Bet365 la sediul ONJN.

Pentru clarificarea situatiei am apelat la domnul Sorin Constantinescu si in urma discutiei purtate am inteles ca:

Desi a platit si a obtinut licenta temporara de exploatare a jocurilor de noroc in Romania, siteul Bet365 conform legii in vigoare putea organiza si exploata jocuri de noroc doar incepand cu 1 Octombrie 2015. Iata mai jos textul legii:

v3

Faptul ca au permis jucatorilor accesul la platforma in perioada 10 septembrie 2015 – 01 octombrie 2015 a dus la incalcarea legii, acest fapt a fost reclamat de entitatile mai sus mentionate iar cel mai probabil ONJN in urmatoarea sedinta va anula licenta obtinuta in data de 07.09.2015 si va include siteul pe lista neagra pentru urmatorii 5 ani!

Cu alte cuvinte fie avocatii care au reprezentat interesele companiei in Romania au fost incompetenti ori reprezentantii companiei au fost inconstienti si au comis o greseala atat de grava!

Se pare ca in urma sesizarii depuse la ONJN acestia au intaintat autoritatilor competente cazul si deja s-a inceput o ancheta, reprezentantii legali in Romania ai Bet365 risca pedeapsa cu inchisoarea pentru organizare si exploatare de jocuri de noroc neautorizate!

De asemenea alte surse sustin ca suma platita statului roman , aproximativ 30 milioane de euro ar fi fost calculata in urma unui audit pentru care compania nu a furnizat cifrele reale referitoare la incasarile din ultimii 5 ani in Romania. Se pare ca va fi facut un nou audit de o companie mare specializata iar daca se va confirma faptul ca nu au fost furnizate datele reale, compania va fi acuzata si pentru acest fapt.