Final de sezon regulat în Belgia


jpl20111

Runda cu numărul 30 a consemnat şi finalul sezonului regulat în Jupiler Pro League. După meciurile jucate astăzi, 16 martie, în sfârşit s-au decis participantele celor trei play-off-uri din prima ligă a Belgiei.

Campioana en-titre, Anderlecht, n-a avut emoţii în partida jucată pe teren propriu împotriva modestei Oostende, impunându-se clar cu un neverosimil 4-0. Nici Club Brugge n-a avut mari probleme în disputa locală cu Cercle, învingând-o cu 2-0.

Confruntările importante, care puteau modifica clasamentul final, au fost cele de la Beveren, Ghent respectiv Mons. Waasland-Beveren a reuşit să smulgă un punct în duelul cu liderul Standard Liege (1-1), punct care a salvat-o de play-out-ul pentru evitarea retrogradării. În „derby-ul” codaşelor învingătoare a ieşit Mons, care a trecut dramatic de OH Leuven, după un penalty în minutul 90 care a stabilit scorul final, 3-2. OH Leuven spera să câştige la Mons, victorie care, coroborată cu un eventual eşec al celor de la Waasland în faţa liderului, ar fi salvat-o de grijile retrogradării.

Gent, echipa de pe poziţia a 7-a, n-a reuşit să profite de semieşecul celor de la Genk, ocupanta locului 6. Deşi Genk n-a reuşit decât un egal (2-2) pe terenul lui Kortrijk, Gent a pierdut la limită, scor 0-1, în faţa lui Zulte Waregem, ratând astfel şansa de a surclasa trupa lui Emilio Ferrera şi de a intra în play-off-ul pentru titlu.

Iată şi componenţa play-off-urilor:

Play-off titlu: Standard Liege, Club Brugge, Anderlecht, Zulte Waregem, Lokeren, Genk

Play-off competiţii europene: Gent, Kortrijk, Oostende, Charleroi, Cercle Brugge, Lierse, Mechelen, Waasland

Play-out retrogradare: OH Leuven, Mons

articol scris de Raymond Fustos