FC Porto, duel al orgoliilor cu Sevilla


descărcare (1)

FC Porto va întâlni andaluzii de la FC Sevilla în sferturile de finală din UEFA Europa League. Astăzi, la tragerea la sorţi de la Nyon, s-a decis că cele două formaţii cu performanţe notabile în competiţiile inter-cluburi se vor duela pentru un loc în semifinale. Nu este prima confruntare dintre cele două echipe. În 2011, anul triumfului pentru FC Porto, Sevilla fusese eliminată încă în şaisprezecimi de lusitani. 

„Va fi cu siguranţă o dispută echilibrată”, a declarat Luis Castro, tehnicianul „dragonilor” pentru site-ul oficial al grupării de pe „Dragao”, fcporto.pt. „Ne aşteptăm la o rundă echilibrată, la fel cum a fost şi cu Napoli, însă avem un singur scop: să trecem de Sevilla”, a continuat Castro. De cealaltă parte, conform goal.com, Monchi, directorul sportiv al celor de la Sevilla vrea revanşa pentru eliminarea de acum trei ani. „FC Porto are o experienţă vastă în Europa, însă în mintea jucătorilor noştri nu trebuie să fie altceva decât gândul revanşei”, a relatat acesta.

Atât Porto, cât şi Sevilla au în palmares câte două trofee Europa League, fosta UEFA Cup. Lusitanii au câştigat competiţia în 2003 (3-2 cu Celtic Glasgow) şi 2011 (1-0 cu Sporting Braga), în timp ce andaluzii au biruit doi ani la rând, în 2006 (4-0 cu Middlesbrough) şi 2007 (2-2, 3-1 la penalty-uri cu Espanyol Barcelona).

articol scris de Raymond Fustos