FC Botosani – Revelatia acestui tur de campionat


botosaniNou promovata FC Botosani se anunţa ca o candidată la evitarea retrogradării, însă din primele etape s-a văzut că pot emite pretenţii mai mari: egalul cu CFR Cluj, victoria răsunatoare contra lui FC Vaslui si victoriile cu ACS Poli Timisoara şi cu Gaz Metan au arătat că Botosani îşi merită cu prisosinţă locul in Liga 1.. până acum.

Rămâne de văzut pe ce loc se va clasa la finalul campionatului FC Botoşani, dar un lucru este cert, este revelaţia turului până în momentul de faţă, 7 meciuri fără înfrângere nu este o performanţă la îndemâna oricui, echipe cu pretenţii gen CFR, Dinamo, Vaslui zbătându-se să ajungă în Top 10, în schimb FC Botoşani se anunţă o contracandidată la primele 5 locuri, de ce nu !?

Diseară, FC Botoşani va întâlni campioana României, o eventuală infrangere ar fi una normală, aşteptată, dar nu un capăt de ţară. Din păcate, nou-promovatele din Liga 1 se duc înapoi în Liga 2 in majortatea cazurilor, rămânând maxim 2 echipe în liga 1, daca nu una sau chiar niciuna, an de an. Este de apreciat devotamentul jucătorilor care se zbat pentru fiecare minge, pentru fiecare punct obţinut, astfel ajungând să facă puncte încet-încet, la început fiind echipa care se anunţa o victimă sigură contra echipelor din Liga 1. De asemenea, este de apreciat că primul 11 este format numai din jucatori romani, faţă de alte echipe care aduc din străinătate jucători submediocri si joacă in detrimentul românilor care sunt în cele mai multe cazuri peste străinii aduşi in Liga 1 din punct de vedere valoric si mai talentaţi.

Diseară vom avea o partidă pe cinste, cu o echipă FC Botoşani care va fi dornică sa obţină un punct si poate chiar toate cele 3 puncte şi, chiar dacă îi va fi aproape imposibil, există o vorbă folosită frecvent în fotbal, adică aceea conform căreia “Mingea e rotundă”.

scris de Andrei Udrea