Dudek: "Nu mi-am dat seama de importanţa momentului"


liverpool039s-goalkeeper-dudek-stops-penalty-shot-ac-milan039s-shevchenko-during-theirUna dintre cele mai fabuloase finale de UEFA Champions League din istorie s-a consumat în 2005, la Istanbul, atunci când Liverpool a cucerit trofeul suprem în faţa lui AC Milan la penalty-uri, revenind de la un neverosimil 0-3. Printre eroii acelei confruntări s-a aflat şi fostul internaţional polonez Jerzy Dudek, omul care a salvat celebra ultimă lovitură de departajare a lui Shevchenko. Fostul goalkeeper al lui Feyenoord sau Real Madrid a mărturisit însă pentru liverpoolfc.com că nu şi-a dat seama în acel moment de importanţa acelei parade.

„Atunci când Vladi (Vladimir Smicer) a înscris, nu m-am gândit că dacă Shevchenko va rata, vom câştiga trofeul. Mi-am păstrat calmul, concentrându-mă să salvez cât mai multe lovituri. L-am văzut pe Andriy venind cu teamă în ochi spre minge, iar când am parat execuţia şi i-am văzut pe colegi alergând spre mine, mi-am dat seama că am devenit campioni. A fost un moment extraordinar”, a declarat Dudek pentru site-ul oficial al „Cormoranilor”.

Jerzy Dudek, acum în vârstă de 41 de ani, şi-a început cariera de fotbalist în 1991, la Concordia Knurow. A trecut apoi pe la Sokol Tychy, Feyenoord, Liverpool şi Real Madrid. Din 1998 şi până în 2013 acesta a apărat în 60 de partide poarta naţionalei Poloniei.

articol scris de Raymond Fustos