Disputele interesante din grupele Europa League continua astazi, in etapa a 2-a


uelDeşi Europa League este o competiţie oarecum umbrită de către cea mai prestigioasă competiţie intercluburi existentă la momentul actual (Champions League), rămâne în continuare un mare interes din partea zecilor de milioane de spectatori şi fani ai sportului rege pentru aceasta. În această competiţie se desfăşoară astăzi etapa a 2-a a fazei grupelor. Spre deosebire de alţi ani, în acest an putem spune că nu mai există o grupă considerată a “morţii”, în aproape fiecare grupă existând echipe care sunt favorite certe (Tottenham, Lazio, Fiorentina, Rubin Kazan, etc), cât şi echipe considerate „outsidere”, dar care pot produce oricând surprize de proporţii.

Etapa a 2-a ne rezervă partide care se anunţă ca fiind spectaculoase, cum ar fi:

anzhi-tottenhamAnzhi – Tottenham – acum un sezon această partidă ar fi fost una mult mai echilibrată, datorită numelor mult mai sonore prezente în acea perioadă. Acele nume au dispărut însă din peisajul echipei ruse din cauza faptului că patronul acestui club nu a fost mulţumit de rezultatele echipei şi a decis să reducă drastic bugetul, astfel fiind necesare mari schimbări în lotul de jucători. Chiar şi aşa, acest meci va fi unul de urmărit, chiar dacă are o favorită certă, aceea fiind Tottenham Hotspur, echipă pentru care va evolua şi românul Vlad Chiricheş, căruia cu această ocazie îi dorim succes în partida de pe Saturn Stadium din Ramenskoye, acesta având nevoie să se facă remarcat la noua sa echipă şi să confirme forma bună aratată în meciul din Cupa Ligii Angliei împotriva celor de la Aston Villa.

dnipro-fiorentinaDnepr – Fiorentina va fi un meci cu siguranţă de mare angajament pentru ambele echipe, ambele arătând o poftă de fotbal ieşită din comun. Ambele au început cu dreptul în grupele Europa League, Dnepr reuşind să se impună cu 1-0 în deplasarea de la Cluj împotriva echipei Pandurii Târgu Jiu, iar Fiorentina câştigând de asemenea partida de acasă împotriva portughezilor de la Ferreira cu un scor convingător, 3-0. În această partidă, decisivă într-o anumită măsură pentru stabilirea favoritelor acestei grupe, fiecare greşeală poate fi taxată scump, echipa din Dnepropetrovsk cu siguranţă nu îşi va mai permite să rateze cu atât de multă seninătate mari ocazii de a înscrie precum au făcut-o în partida cu Pandurii Târgu Jiu, chiar dacă au învins în cele din urmă fără mari emoţii.

ferreira-panduriiFerreira – Pandurii Târgu Jiu – acest meci este unul mai mult decât interesant pentru noi, românii, mai ales ţinând cont de faptul că prestaţiile de până acum ale gorjenilor, dar mai ales ale Stelei in UEFA Champions League nu au fost deloc convingătoare. Desigur, nivelul este altul, însă este nevoie de o mobilizare exemplară pentru obţinerea unor rezultate pozitive în grupe, când orice gafă este fatală. Ferreira este o echipă care, deşi a impresionat în precedentul sezon de Liga ZON Sagres (prima ligă din Portugalia), terminând pe un neaşteptat loc 3, arată că în acest sezon nu se ridică la nivelul din acel moment, fiind eliminaţi ruşinos de Zenit St. Petersburg în playoff-ul UCL. De asemenea, aceştia nu rup gura târgului nici în campionat în acest sezon, în acest moment ocupând chiar ultima poziţie în clasament după şase etape disputate, cu numai 4 puncte. Sperăm ca această formă mai puţin bună sa continue şi în partida din această seară, mai ales că Pandurii Târgu Jiu ne-a surprins în acest sezon în deplasările europene, reuşind două calificări, la Tel Aviv, împotriva echipei Hapoel, dar cea mai importantă, cea decisivă, împotriva Bragăi, după prelungiri.
Desigur că există şi multe alte partide interesante în celelalte grupe ale Europa League în această etapă. În speranţa că vom avea meciuri cu foarte multe goluri şi faze de poartă (pentru că, la urma urmei, fotbalul se joacă pentru spectacol, pentru suporteri), aşteptăm cu mare nerăbdare meciurile acestei etape şi ne dorim ca Pandurii să reuşească să ne facă din nou mândri după deplasarea de diseară. SUCCES, PANDURII !

scris de Emil Ardelean