Dirk Kuyt, un model de versatilitate


7514La a 99-a prezenţă în tricoul „Portocalei Mecanice”, Dirk Kuyt a avut în partida cu Chile o premieră istorică în cariera sa de fotbalist. Acesta a jucat pentru prima oară fundaş stânga, la cererea lui Louis van Gaal, şi s-a descurcat excelent.

„Mi-a plăcut să joc în defensivă. N-am jucat niciodată pe această poziţie, dar antrenorul mi-a spus acum câteva săptămâni că poate exista această posibilitate la turneul final. L-am asigurat că voi fi pregătit pentru acel moment şi sunt fericit că am beneficiat de această şansă”, a declarat atacantul lui Fenerbahce pentru Associated Press. În cariera sa, Kuyt a mai fost folosit şi ca mijlocaş sau jucător de bandă, pe lângă postul său consacrat, cel de atacant.

În partida decisivă cu Chile pentru locul 1 în grupa B, Louis van Gaal, tehnicianul Olandei, a optat pentru un sistem 5-3-2 în locul tradiţionalului 4-3-3, pentru a stopa urcările fundaşilor chilieni pe cele două benzi. „Cred că experimentul a reuşit perfect. Sper să mai primesc şi alte astfel de şanse din partea antrenorului”, a mai spus Dirk Kuyt pentru AP.

Ajuns la 33 de ani, Kuyt a jucat în cariera sa pentru Utrecht, Feyenoord şi Liverpool, înainte să ajungă în Turcia, la Fenerbahce, în 2012. Joacă neîntrerupt la naţionala Olandei din 2004, pentru care a marcat 24 de goluri, o medie de circa un gol la patru partide.

articol scris de Raymond Fustos