Deschamps: "Obiectiv îndeplinit!"


downloadEchipa naţională a Franţei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Brazilia după egalul de aseară, scor 0-0, cu naţionala Ecuadorului. Cu şapte puncte adunate, Franţa a câştigat grupa E, iar selecţionerul Didier Deschamps s-a arătat încântat de această performanţă.

„Uneori este foarte greu să obţii victoria. Am avut nenumărate şanse, cel puţin 20 de şuturi la poartă, dar portarul lor a salvat fiecare minge. Câteodată ai mai puţine ocazii şi înscrii, aşa cum a fost şi în meciul cu Elveţia. N-am reuşit să câştigăm aseară, dar ne-am îndeplinit obiectivul. Totul decurge bine, suntem între primele 16 echipe ale lumii, ne pregătim pentru confruntarea cu Nigeria. Nu cred că ei sunt acolo din întâmplare, am văzut de ce anume sunt în stare şi voi face o analiză amănunţită a echipei lor. Dar până atunci, vreau să savurăm puţin această calificare”, a declarat Deschamps pentru ligue1.com.

În grupa E a turneului final, Franţa a reuşit două victorii la scor, 3-0 cu Honduras şi 5-2 cu Elveţia, şi un egal, 0-0 cu Ecuador, ieşind din grupă de pe primul loc. Francezii vor avea o treabă relativ uşoară în optimile de finală, acolo unde vor întâlni mult mai slab cotata naţională a Nigeriei.

articol scris de Raymond Fustos