Deschamps: "Grijă mare la Nigeria!"


68966469_deschamps_9583jEchipa naţională a Franţei va întâlni, astăzi, în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Brazilia, naţionala Nigeriei. Selecţionerul „cocoşilor galici”, Didier Deschamps, deşi este conştient că Franţa porneşte ca marea favorită, crede că Nigeria poate fi o nucă mult mai tare decât pare, notează fifa.com.

„Singura mea grijă în acest moment este confruntarea cu Nigeria din această seară. Am pregătit totul cu staff-ul meu şi suntem gata de luptă. Aici nu mai pot exista scuze, nu mai este ca în faza grupelor, unde poate fi loc şi de compromisuri. Verdictul se dă la finalul timpului regulamentar”, a declarat fostul internaţional francez. De cealaltă parte, nigerienii se arată foarte încrezători înaintea partidei. „Nu văd de ce ar trebui să ne temem, eu cred în echipa noastră şi ştiu că putem trece mai departe. Tocmai l-am confruntat pe cel mai bun jucător din lume, deci suntem pregătiţi să dăm piept cu oricine”, este de părere Joseph Yobo, fundaşul Nigeriei.

Echipa naţională a Franţei a reprezentat o surpriză plăcută la acest turneu final, prestând un joc frumos, ofensiv, în ciuda remizei albe din ultima partidă a grupei cu Ecuador. Nigeria în schimb şi-a demonstrat calităţile defensive; în două din cele trei meciuri jucate în faza grupelor terminând fără gol primit.

articol scris de Raymond Fustos