Măcel. Masacru. Umilinţă. Au fost titlurile de pe prima pagină ale ziarelor din toată lumea. Germania i-a administrat Braziliei cea mai umilitoare bătaie din întreaga istorie, chiar la ei acasă şi chiar la mondialul organizat în Brazilia. Victoria impresionantă de aseară este însă rezultatul unui deceniu întreg de reconstrucţie al naţionalei “Panzerelor”.

Football-Brazil-v-Germany-FIFA-World-Cup-Brazil-2014-Semi-Final-Estadio-Mineirao-Belo-Horizonte-Brazil

Pe 30 iunie 2002, Ronaldo “cel adevărat”, brazilianul, l-a învins de două ori pe legendarul Oliver Kahn, bifând cel de-al cincilea şi ultimul trofeu mondial din visteria Braziliei. Germania, condusă atunci de pe bancă de Rudi Völler, pierduse cea de-a patra finală de campionat mondial din cele şapte jucate în total.

115111_heroa

Selecţionerul Braziliei era acelaşi Luiz Felipe Scolari, “Felipao”, care s-a văzut însă total neputincios la Belo Horizonte cu grupul său de jucători amorţiţi de o Germanie letală.

Din 2002 a început o reconstrucţie masivă a nemţilor (să ne amintim de România-Germania 5-1 de pe Giuleşti), sacrificiul fiind eliminarea încă din faza grupelor la Campionatul European din 2004. Deşi a obţinut două bronzuri la următoarele mondiale (2006. 2010), respectiv un argint şi un bronz la europenele din 2008, respectiv 2012, Germania n-a dat niciodată senzaţia unei adevărate mari campioane, precum cea de pe vremea lui Gerd Müller, Brehme, Matthaus sau Klinsmann. Asta până aseară.

info_1360193150

După 24 de ani, va fi oare Germania din nou campioană mondială? Va apărea oare şi cea de-a patra stea pe lângă cele trei existente pe tricoul Mannschaft-ului? Răspunsul ni-l va da Joachim Löw cu maşinăria sa de fotbal. Şi Miroslav Klose. Proaspătul golgheter all-time al Campionatului Mondial, cel care l-a întrecut pe rivalul său întâlnit pe teren în 2002, adâncind cuţitul în inima unei selecţionate total diferite decât cea stelară a lui Cafu, Roberto Carlos, Ronaldinho sau Ronaldo.

Klose-second-goal-germany-vs-brazil-fifa2014

articol scris de Raymond Fustos

Nu parasi site-ul, citeste in continuare

Dinamo – FCSB: cotele la pariuri Dinamo are nevoie de victorie ca de aer In seara asta, incepand cu ora 20:45, se va consuma derby-ul dintre Dinamo si FCSB, din penultima etapa a sezonului regulat. Pentru FCSB o infrangere nu ar fi ...
FCSB – Lazio: cotele la pariuri Misiune dificila pentru reprezentanta noastra Diseara, incepand cu ora 22:05, FCSB va disputa un meci pe cat de important, pe atat de dificil. Este vorba despre mansa tur cu Lazio, din saisprezecimil...
FCSB contra echipelor italiene: 6 lucruri de știut Trăim din nou emoțiile fotbalului european în startul anului alături de o echipă din România. În 2018 e rândul celor de la FCSB să aducă o echipă cu nume în țară. De la 22:05 e meciul cu Lazio Roma, i...