Blestemul lui Guttman continuă!


uefa_europa_league_trophy-wallpaper-1920x1200Sevilla este noua campioană UEFA Europa League! Spaniolii s-au impus dramatic, la penalty-uri, cu scorul de 4-2 (0-0 la finalul celor 120 de minute de joc) în finala jucată la Torino, pe „Juventus Stadium”. Jucătorii Benficăi au ratat din orice poziţie posibilă, exasperându-l pe Jorge Jesus, tehnicianul „vulturilor”, iar elevii lui Unai Emery, în frunte cu Beto, fostul portar al CFR-ului, i-au taxat pe aceştia la loviturile de departajare. Beto a apărat două penalty-uri.

După un meci intens, cu multe contre şi destule decizii ale brigadei conduse de centralul german Felix Brych contestate de către ambele tabere, andaluzii sunt cei care au ieşit învingători. În cele 90 de minute iniţiale, au fost cel puţin patru faze petrecute în interiorul careului de 16 metri la care jucătorii ambelor formaţii au cerut lovitură de pedeapsă, una de partea Sevillei şi trei de ceea a Benficăi. Benfica a fost echipa care a dominat teritorial meciul, creeându-şi mai multe situaţii de gol, Sevilla jucând mai degrabă pe cartea contraatacului. Pe rând, Lima, Rodrigo, Gaitan şi Garay au trecut pe lângă deschiderea scorului, Sevilla ratând mai multe ocazii prin Moreno şi Reyes, cel din urmă fiind schimbat până la urmă cu Marko Marin. De asemenea, în minutul 100, Bacca putea da lovitura pentru spanioli, însă mingea trimisă de acesta a trecut la o palmă de stâlpul porţii apărate de Jan Oblak; iar mai târziu, Kevin Gameiro, cel care l-a înlocuit pe nou-intratul Marin, a şutat în plasa laterală dintr-o poziţie ideală.

Deşi se găseau destul de multe locuri libere în tribunele arenei „bianconerilor”, suporterii celor două finaliste, câte aproape 10000 de fiecare parte, au creeat o atmosferă intensă, trăind cu sufletul la gură fiecare minut al partidei şi încurajându-şi favoriţii. Pentru Benfica, aceasta este cea de-a opta finală europeană pierdută după ultimul titlu continental câştigat în 1962! Sevilla a câştigat pentru a treia oară UEFA Europa League, iar blestemul lui Bela Guttman continuă!

articol scris de Raymond Fustos