Bet365 - Mai are sau nu licenta in Romania? Acuzatiile ONJN sunt foarte grave!


Bet365 – Mai are sau nu licenta in Romania? Acuzatiile ONJN sunt foarte grave!

Nici bine nu au luat licenta si iata ca cei de la Bet365 au ramas fara aceasta. Am anuntat acest lucru cu mult timp in urma ca va fi destul de probabil sa se intample asa in urma unei sezizari inaintate de mai multe asociatii de jocuri de noroc din Romania. ( Vezi aici articolul inclusiv fotografii ale sesizarii )

In cursul zilei de astazi agentia de pariuri online a fost exclusa de pe lista operatorilor care au primit licenta temporara de functionare si trecuta pe lista neagra :

lista oficiala case pariuri cu licenta ONJNbet365

 

 

Se pare ca la putin timp cei de la ONJN au revenit si au scos de pe lista neagra casa de pariuri Bet365, fapt care induce foarte multa lume in eroare, intrebarea zilei fiind : este legal sau nu sa pariem la ei?

De asemenea urmatorul text a aparut pe siteul oficial ONJN:

Vă informăm că prin decizia nr. 2723/13.10.2015 se anulează dreptul de operare al companiilor HILLSIDE GAMING LP si HILLSIDE SPORTS LP care oferă în comun prin platforma de jocuri accesibilă prin intermediul site-ului bet365.com
Compania a fost atenționată să nu mai permită jocul jucătorilor care accesează site-ul de pe ip-uri de România sau jucătorilor români conform dispozițiilor legale și să remită jucătorilor banii existenți in contul de joc. Atenționăm jucătorii ca au la dispoziție 30 de zile pentru a retrage sumele deținute in conturile de joc perioada după care accesul la site-ul bet365.com va fi restricționat.
De asemenea, informăm toți jucătorii că în conformitate cu prevederile art.22 alin.(6) din OUG nr.77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc: ”Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei participarea persoanelor fizice de pe teritoriul României la activități de jocuri de noroc la distanță, așa cum sunt definite la art.10 alin.(1) lit. h)-n), care nu sunt autorizate de O.N.J.N.”
Asadar se pare ca avem un numar de decizie prin care se anuleaza dreptul de operare si se atentioneaza jucatorii sa isi retraga fondurile si sa nu mai joace aici pentru ca risca amenda!
Unele surse ne-au informat ca aceasta decizie vine in urma faptului ca in urma verificarilor efectuate la cele 2 companii care opereaza siteul bet365.com s-a constatat ca :
 nu au respectat dispozitiile deciziilor numarul 2168 si 2169 / 07.09.2015 conform carora cele doua companii trebuiau sa blocheze platforma de joc incepand cu 11.09.2015  si sa nu mai ofere servicii de jocuri de noroc jucatorilor romani pana la data de 10.10.2015
Aceleasi surse mai spun ca a fost deja formulata o plangere penala impotriva celor doua companii mai sus mentionate si a fost inaintata organelor de urmarire penala pentru efectuarea cercetarilor si a se stabili daca au fost incalcate prevederile art 23 din OUG 77/2009.
In aceasta plangere se reclama faptul ca cele 2 companii care administreaza platforma de joc Bet365 ar fi prejudiciat statul roman cu aproximativ 650.000 RON, ar fi creat un grav pericol social prin faptul ca au permis la peste 40.000 de jucatori sa comita contraventii si ca ar fi incasat sume necuvenite din jocuri de noroc  COLOSALE estimate undeva la peste 35 milioane de lire sterline!
Acest caz care pentru noi pariorii este unul extrem de important in acest moment este cercetat de Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti sub supravegherea  organelor Parchetului.
Concluzii:
1. Declarata in mod oficial fara licenta, decizie publicata pe siteul ONJN, Bet365 este in acest moment ilegala in Romania
2. Toti care au pariat in cursul zilei de astazi cel mai probabil nu risca nimic, desi termenul de aplicare a deciziei nu este precizat pe siteul ONJN, insa cei care continua sa parieze comit contraventii si risca amenzi
3. Multi dintre cititori au intrat pe chatul Bet365 si li s-a spus ca pot paria linistiti. REPETAM incepand de astazi 15.10.2015 Bet365 nu mai are licenta si este ilegala – informatie pubicata pe siteul ONJN
4. Cei care doresc in continuare sa parieze online pot deschide conturi la una dintre agentiile care opereaza legal ( vezi lista cu agentiile cu licenta aici)