Bet 365 a ramas fara licenta si este declarata casa de pariuri ilegala in Romania


Bet 365 a ramas fara licenta si este declarata casa de pariuri ilegala in Romania

In urma deciziei 2723/13.10.2015 ONJN a decis anularea dreptului de operare al HILLSIDE GAMING LP si HILLSIDE SPORTS LP care in comun exploatau plaforma de pariuri online Bet365.

Motivul anularii licentei temoporare detinute de cele 2 companii este ca acestea in perioada 11 septembrie 2015 – 30 septembrie 2015 au functionat in ilegalitate – desi detineau o licenta aceasta intra in vigoare abia de la 1 octombrie 2015.

Bet365.com a suspendat conturile jucatorilor romania si anunta in mod oficial pozitia companiei vis-a-vis de acest scandal:

bet365 anunt oficial licenta ONJNFaptul ca Bet365 va ramane fara licenta a fost anuntat in premiera si cu materiale exclusive pe siteul nostru in articolul publicat in data de 6 Octombrie 2015. Citeste acest articol aici.

Investigatia noastra a fost preluata si de siteuri internationale de profil, vezi aici despre e vorba.

Ce se intampla cu jucatorii care au pariat in perioada 11-30 septembrie 2015 ?

Tot in acel articol publicat in 6 Octombrie va anuntam si avertizam asupra faptului ca peste 40.000 de romani au comis contraventii si sunt pasibili de sanctiuni care incep de la avertismente pana la amenzi intre 5000 si 10000 ron.

In plangerea formulata si inaintata organelor de cercetare penala ONJN spune ca cei de la Bet365 au creat un pericol social grav si au permis aproximativ la 45.000 romani sa savarseasca aceste contraventii. Singurul lucru logic pe care il putem deduce din aceasta exprimare este ca deja s-au aplicat aceste sanctiuni, iar unele surse sutin ca acestea vor fi trimise in urmatoarele 6 luni!

Informatiile care contineau datele personale ale jucatorilor au fost transmise catre ONJN chiar de catre operatori in vederea obtinerii licentei. Acest lucru nu este anormal, insa conform normelor europene in vigoare, clientii trebuiau notificati in prealabil cu privire la acest fapt.

Mai mult, alte surse sustin ca deja jucatorii cu rulaje mari au fost deja invitati la sediul ONJN pentru clarificari asupra faptului ca au continuat sa joace pe platforme fara licenta.

Pe cand noi aici la Ponturi Bune, anuntam si trageam semnale de alarama cu privire la aceste stari de fapt, alte siteuri sau forumuri de profil ne acuzau ca facem diverse jocuri de interese si ca informatiile publicate de noi sunt stiri de „can-can”. Ei bine – iata domnilor ca s-au adeverit!

Ba mai mult, unul dintre cele mai mari siteuri, care se doreste a fi in slujba pariorilor, in unul dintre articolele publicate, sub pretextul ca vor organiza un concurs de 1000 de euro indemnau cititorii sa isi deschida cont la aceasta casa de pariuri si sa nu uite sa isi invite si prietenii – speram ca cititorii au fost destul de inteligenti sa isi dea seama ca e doar o manevra de marketing de 2 lei si nu au deschis conturi si nu au jucat in perioada mai sus mentionata!

Jucatorii au termen 30 de zile sa retraga banii – apoi accesul la platforma va fi blocat

In anuntul oficial facut de ONJN se da un termen de 30 de zile jucatorilor sa isi retraga fondurile dupa care bet365.com va fi trecut pe lista neagra si accesul catre platforma va fi blocat de pe teritoriul Romaniei.

ATENTIE , incepand cu data publicarii deciziei este ilegal sa mai pariati la bet365 si riscati sa primiti amenda daca o faceti. Foarte multi jucatori au semnalat faptul ca retragerea minima in unele cazuri este de 250 ron iar fondurile detinute sunt sub acest prag. TREBUIE sa intrati la live chat si sa le solicitati retragerea sumei integral si NU – cum sugerau altii – sa mai punem 2-3 pariuri ori facem 250 ori pierdem!

Ce variante au jucatorii care doresc sa parieze online ?

Faptul ca Bet365 nu va mai fi pe piata, pentru cel putin urmatorii 5 ani este aproape o certitudine. Ne vine greu sa credem ca vor mai putea intoarce cumva decizia luata ieri de catre ONJN. Daca totusi se va intampla aceasta minune atunci puteti revenii si paria legal la ei.

Pana atunci insa am primit zeci si sute de emailuri in care ni se cerea sfatul si la care agentie se poate paria in siguranta si lega 100%.

In acest moment in Romania sunt destule case de pariuri online cu licenta, puteti consulta lista aici. Nu vom sustine ca doar una este cea mai buna, fiecare are plusurile si minusurile sale dar important este ca avem de unde alege fiecare ce ne dorim: bonusuri mari, cote mari sau diversitatea optiunilor de pariere.

Tot in acest context este epic si trebuie sa mentionam stradania siteului despre care am vorbit mai sus (cel care promitea concurs de 1000 de euro la bet365) pe toata durata verii sa ne convinga ca Sportingbet este cea mai buna casa de pariuri din lume si brusc dintr-o data ( evident a expirat contractul de publicitate) s-au sucit si incercau sa ne convinga ca defapt Unibet este mai buna decat Bet365 :)) – salvati totusi de situatia actuala.

Asa cum am mai spus de fiecare data cand am avut posibilitatea repet: acesta nu este decat o strategie de marketing golanesc si de 2 lei. Pariorilor ar trebui sa li se prezinte intr-un mod obiectiv si corect optiunile existente pe piata si sa decida singuri unde doresc sa parieze si nu sa li se „bage pe gat” o anume casa de pariuri doar pentru faptul ca exista un contract gras de publicitate!

Special pentru cei care au intrebari sau nelamuriri in ceea ce priveste situatia creeata in jurul situatiei Bet365, am deschis un subiect nou de discutie pe formul nostru. Va asteptam sa discutam impreuna si in masura in care putem va vom raspune tuturor intrebarilor.

Deci dragi pariori, cam asta a fost cazul Bet365 – ramane doar sa vedem si ce vor reusii cei de la Bet365 in ceea ce priveste contestarea deciziei ONJN. Pana atunci mai jos vedeti optiunile ramase pentru cei care pariaza online, un top in opinia noastra, desigur voi sunteti destul de inteligenti sa va alegeti care va place :

 

  Nr.

CASA DE PARIURI

SITE OFICIAL

CALITATE BONUS

1

unibet_mic

5 steleRecenzia Unibet

50% pana la 150 ron pentru un pariu fara risc

2

Netbet

5 steleRecenzia Netbet

50% pana la 200 ron pentru primul depozit

3

winmasters_mic

5 steleRecenzia Winmasters

100% bonus pana 200 ron de bun venit

4

sportingbet_mic

5 steleRecenzia Sportingbet

50% bonus pana la 400 ron de bun venit

5

Betfair

4.5 steleRecenzia Betfair

Pariu gratuit in valoare de 10€

6

888_mic

4.5 steleRecenzia 888

Pariezi 10 euro si primesti un pariu gratuit de 10 euro.