Benzema: "Joc pentru echipă"


Karim-BenzemaKarim Benzema, atacantul lui Real Madrid, este unul dintre cei mai prolifici fotbalişti din lotul actualei campioane a Europei. În ciuda presiunii publicului de pe „Santiago Bernabeu”, internaţionalul francez refuză să-şi impună ca obiectiv marcarea a cât mai multor goluri, invocând faptul că el joacă pentru echipă. Într-un interviu acordat pentru publicaţia spaniolă Marca, Benzema a vorbit printre altele şi despre stilul său de joc.

„Aş putea să joc doar pentru mine, pentru statistica mea, însă eu sunt un fotbalist care munceşte pentru echipă. Voi continua să joc aşa cum ştiu eu şi sunt sigur că vor veni şi golurile. Faptul că publicul mă huiduie uneori nu mă deranjează, face parte din fotbal. Iker e şi el huiduit, Cristiano şi Zidane au fost şi ei apostrofaţi de suporteri. Ştiu care este rolul meu la Real. Port numărul 9 pe tricou, însă scopul meu este să-mi ajut echipa”, a declarat vârful în vârstă de 26 de ani.

Karim Benzema a intrat în istoria clubului „Blanco” marţi seara, în partida din grupele UEFA Champions League câştigată cu FC Basel, scor 5-1. Francezul a marcat golul cu numărul 1000 din istoria lui Real Madrid în competiţiile europene.

articol scris de Raymond Fustos