Au fost stabilite meciurile din playofful CM2018


Misiune dificila pentru italieni

Pe 14 noiembrie vom afla ultimele 4 nationale din Europa care vor merge la Campionatul Mondial din Rusia. Prima mansa a play-offului se va disputa pe 9-11 noiembrie, iar a doua pe 12-14 noiembrie. Cele 8 echipe calificate in play-off au fost impartite in doua urne. In prima s-au aflat Elvetia, Italia, Croatia si Danemarca, iar in a doua Irlanda de Nord, Suedia, Irlanda si Grecia.

In urma tragerii la sorti putem spune ca duelul cel mai echilibrat pare a fi cel dintre Suedia si Italia, urmat de cel dintre Croatia si Grecia, Irlanda de Nord si Elvetia, cel mai dezechillibrat disputandu-se intre Danemarca si Irlanda. Prima mansa se va juca in Suedia, Croatia, Irlanda de Nord si Danemarca.

Acum, ca au fost stabilite meciurile din playofful CM2018, putem intui cine se va califica la turneul final.

Favorite sa o faca sunt Italia, Croatia, Elvetia si Danemarca, insa fiind vorba despre doua jocuri care se vor disputa in interval de 3 zile, orice se poate intampla.

Suedia – Italia

Suedia a reusit performanta de a lasa Olanda acasa, incheind la egalitate de puncte cu aceasta si la 4 puncte in spatele liderului Franta. De partea cealalta, Italia nu a avut emotii in privinta locului secund, incheind insa la 5 puncte in spatele Spaniei. Suedia si Italia s-au intalnit de 23 ori pana acum, 11 dintre aceste meciuri fiind amicale. Dintre meciurile oficiale, suedezii au castigat 4, italienii 6, doua partide incheindu-se la egalitate. Ultima intalnire directa a avut loc la EURO2016, italienii impunandu-se cu 1-0.

Croatia – Grecia

Golul egalizator al Finlandei din prelungiri in penultima etapa a grupei a costat-o pe Croatia primul loc, aceasta terminand la doua puncte in spatele Islandei. Pe de alta parte, victoria in deplasare contra Ucrainei din ultima etapa a calificat-o in play-off. De cealalta parte, Grecia a incheiat la doua puncte in fata Bosniei, aflata pe pozitia a treia, prinzand cu noroc un loc in play-off, fiind foarte aproape sa fie ultima formatie clasata pe locul secund din grupe. Croatia si Grecia s-au intalnit de 6 ori pana acum, in meciurile oficiale fiecare avand cate o victorie, inregistrandu-se doua remize. Ultima intalnire directa a avut loc in preliminariile EURO2012, Grecia impunandu-se cu 2-0 pe teren propriu, inregistrand o remiza alba in deplasare.

Irlanda de Nord – Elvetia

Nord-irlandezii au obtinut maxim din ce se putea obtine dintr-o grupa cu Germania. Pe locul al treilea s-a aflat Cehia, la 4 puncte in spate. De cealalta parte, Elvetia era favorita la calificare directa inaintea ultimei etape, cand a fost insa invinsa de Portugalia cu 0-2. Cele doua au incheiat la egalitate de puncte, portughezii avand un golaveraj mult superior. Irlanda de Nord si Elvetia s-au intalnit de 4 ori, singurele meciuri oficiale avand loc in preliminariile CM1966, fiecare obtinand o victorie.

Danemarca – Irlanda

Danezii au incheiat pe locul secund o grupa cu Polonia, Muntenegru si Romania, la 5 puncte in spatele Poloniei si la 4 in fata Muntenegrului. De cealalta parte, Irlanda a obtinut calificarea in  play-off in ultima etapa, cand a invins-o cu 1-0 in deplasare pe Tara Galilor. Danemarca si Irlanda s-au intalnit de 12 ori pana acum, ambele castigand de 3 ori in meciurile oficiale, avand loc 4 remize. Ultima oara intr-un meci oficial cele doua s-au duelat in preliminariile CM1994.