All Star Game-ul din NBA - mai mult decat o simpla partida - o reteta de succes


New-Orleans-NBA-All-Star-Game-2014-Logo-Wallpaper1All Star Game-ul din NBA – mai mult decat o simpla partida – o reteta de succes

14-16 februarie. Aceasta este perioada in care All Star Game-ul american a avut loc in New Orleans. Pentru cei mai putini familiarizati cu baschetul si implicit acest fenomen care se petrece in SUA, am sa va explic cum tin cum stau treburile pe la americani. In mod normal, intr-o tara europeana, All Star Game-ul tine o singura zi; de fapt, tine …doar un meci. In SUA e cu totul altfel. Dupa cum ziceam si in mini preview-ul meu pentru NBA, americanii fac din sportul asta o reteta de succes din toate punctele de vedere. De fapt americanii fac o reteta de succes cam din orice cand vine vorba de sport.

Totul a inceput pe 14 februarie. 3 televiziuni au avut dreptul de a face broadcast pentru acest eveniment : ESPN, TNT si televiziunea celor de la NBA, NBA TV. Totula fost televizat. Incepand de la antrenamente, pana la show-uri live, interviuri de la fata locului, absolut tot programul unei zile a fost ocupat ! Transmisiunile incepeau in jurul orei 10:00-11:00 AM si se terminau tarziu,vineri spre exemplu, ultima transmiune incepand la 24:00.

Eu, ca privitor atat al baschetului european dar si al celui din NBA, mi-am dat seama de cca 5 ani de ce sunt si vor fi cu o clasa peste europeni. la baschet. Ei au 4 concursuri :
Sears Shooting Stars, unde totul consta sa marchezi mingea de la jumatatea terenului, unde un star din NBA isi alege un fost jucator din NBA + o jucatoare din WNBA, cronometrul oprindu-se in momentul in care unul din cei 3 marcheaza, Chris Bosh castigand anul acesta alaturi de Swin Cash si Dominique Wilkins. Un scurt rezumat il aveti aici :

Taco Bells Skills Challenge, un concurs in care cei mai tehnici castiga, anul acesta castig de cauza avand Lillard si Burke, cu un timp de 45,2 secunde. Au fost foarte aproape sa piarda finala, castigand la diferenta de…1 zecime de secunda ! Performanta lor o puteti vedea aici :

Foot Locker Skills Three-Point Contest, unde Bellineli, shooting guardul celor de la Spurs a castigat concursul intr-o finala cu Beal, jucatorul lui Wizards.

 

Si apoi a urmat All Star Game-ul propriu zis. Un meci in care Estul a castigat. De parca ar fi contat pentru marea parte a americanilor cine o sa castige. Tot ce au vrut ei sa vada a fost show. SI l-au vazut! MVP a iesit Kyrie Irving, jucatorul lui Cavs marcand 31 de puncte + 14 pase decisive. Dupa cum spunea si Kyrie acum un an : ” I’m not LeBron James, I’m Kyrie Irving ! „. Cele mai spectaculoase faze le puteti vedea mai jos.

scris de Curry