Ajax Amsterdam, un nou pas greşit


195780_siem de jong hamstringblessure 1314 600_600x338

Ajax Amsterdam, campioana en-titre a Olandei, n-a reuşit decât un egal alb în deplasarea de la NAC Breda, menţinând astfel speranţele principalelor urmăritoare. Twente a învins AZ Alkmaar cu 2-1, iar Feyenoord a trecut cu 2-0 de Hereenveen, acumulând astfel 51 de puncte. Vitesse Arnhem, deşi a fost înfrântă pe teren propriu de PSV Eindhoven, rămâne pe poziţia a treia, la egalitate de puncte cu Twente (52). 

După egalul din etapa trecută cu SC Cambuur Leeuwarden (1-1), semieşecul lăncierilor menţine lupta aprinsă pentru titlu în Eredivisie. În acest moment mai sunt de disputat şase etape, adică 18 puncte puse la bătaie, iar actualul lider va da piept atât cu Twente (etapa 30), cât şi cu Vitesse (etapa 31). Deşi este greu de imaginat că diferenţa de 7 puncte va fi recuperată de Twente sau Vitesse, lupta pentru trofeul de campion este deschisă din punct de vedere matematic.

„Putem fi şi trebuie să fim mai buni decât atât”, a declarat pentru pagina oficială a clubului Frank de Boer, tehnicianul lui Ajax. „Echipa noastră poate juca mult mai bine, am demonstrat asta în nenumărate rânduri”, a continuat fostul internaţional olandez. 

Cel de-al doilea egal consecutiv nu este singurul motiv de îngrijorare pentru fanii lui Ajax. Siem de Jong, decarul lăncierilor, a suferit o accidentare în partida cu NAC, fiind scos de pe teren încă din minutul 8. Din primele investigaţii se pare că acesta are afecţiuni la genunchiul drept şi va fi supus unor noi investigaţii peste două săptămâni, informează ajax.nl.

articol scris de Raymond Fustos