Newcastle - Tottenham. Rafa Benitez sau Mauricio Pochettino?

Prima rundă din fotbalul englez continuă și în această zi de sâmbătă cu o serie de partide care cu siguranță au fost așteptate de iubitorii de spectacol marca Premier League încă de la finalul sezonului trecut. Una dintre aceste partide este cea dintre Newcastle și Tottenham, joc programat de la ora 17:00 pe St.James Park. Tentația înclină spre un succes al celor de la Spurs, dar fiind început de sezon, lucrurile pot sta cu totul altfel.
newcastle tottenham

Newcastle, gazda acestei dispute, pornește conform caselor de pariuri cu a doua șansă la câștigarea jocului deoarece deține un lot net inferior valoric față de cel al combatantei din această seară. Formația condusă de la margine de Rafael Benitez își dorește să se claseze mai sus decât sezonul trecut, dar pentru aceasta are nevoie de o determinare în plus, un lot mai omogen și mai bine așezat în teren, și bineînțeles de noroc, lucru care i-a lipsit cu desăvârșire clubului condus de antrenorul spaniol. Perioada de pregătire a fost una relativ bună pentru fotbaliștii lui Newcastle care au încercat să se pregătească cât se poate de bine pentru start-ul noului sezon din BPL, mai ales că au avut nevoie de câteva jocuri pentru a integra și noile achiziții. Muto de la Mainz și Merino de la Dortmund sunt cele mai importante transferuri, în timp ce grila de plecări îl situează pe Mitrovic în vârf , urmat apoi de Mbemba.

Tottenham, oaspetele acestei partide, vine pe St. James Park cu gândul să înceapă pozitiv acest nou sezon de Premier League, dar pentru aceasta va avea nevoie și de șansă. Mauricio Pochettino este conștient că va fi destul de dificil începutul acesta de campionat deoarece majoritatea fotbaliștilor săi au fost plecat la Mondial, iar pregătirea de vară nu a fost făcută cu piesele cele mai importante din primul 11, de aceea va fi nevoie de răbdare până când Eriksen&Co își vor găsi ritmul de joc din urmă cu câteva luni. Într-adevăr, participarea la International Champions Cup poate fi un element foarte important pentru ceilalți jucători ai lui Spurs care și-au făcut treaba destul de bine în absența vedetelor, arătând astfel că Tottenham prezintă o bancă destul de puternică în noul sezon. Niciun transfer și nicio plecare nu s-au realizat în această vară, mergând mai mult pe omogenitatea grupului.

Băieții lui Pochettino prezintă o cotă foarte bună la casele de pariuri, de altfel destul de tentantă, dar faptul că este început de sezon va fi destul de dificil de mers pe echipele favorite, mai ales că cele care au avut un sezon mai puțin bun anul trecut își vor dori o revanșă. Cred totuși că Tottenham are o șansă în plus la victorie, și de nu ar fi voi miza și pe un rezultat cu goluri în ambele porți.