Manchester City - Huddersfield. Debut perfect pentru cetățeni.

A doua rundă din fotbalul englez continuă și în această zi de duminica cu o serie de partide care cu siguranță au fost așteptate de iubitorii de spectacol marca Premier League încă de la finalul sezonului trecut. Meciul care deschide ziua vizează echipa campioană, Manchester City, și formația lui Wagner, Huddersfield, programat de la ora 15:30 pe Etihad Stadium. Spectacolul este termenul cu care vor suporterii să eticheteze finalul partidei, sperând la o ploaie de goluri din partea favoriților.
city Huddersfield

Manchester City, gazda acestei partide, se întoarce pe Etihad Staium pentru a încerca să continue seria pozitivă de rezultate din ultima vreme, fiind convinsă că dacă va avea determinare și multă concentrare va reuși să câștige la pas acest duel. Formația condusă de la margine de spaniolul Pep Guardiola speră la un sezon în oglindă ca cel precedent când lucrurile s-au derulat excelent pentru albaștrii. Schimbări majore nu trebuie să se realizeze la clubul din Manchester care funcționează pe toate compartimentele foarte bine, ne lăsând niciodată vreun dubiu că ar putea să piardă partidă, într-adevăr existând momente în viața unei echipe în care nu merge nimic de la sine. După cucerirea supercupei Angliei în fața celor de la Chelsea, cu scorul de 2-0, partidă pe care au dominat-o cap coadă, rezultatul trebuind să fie mai generos în privința golurilor, a urmat un alt succes în fața altei formații londoneze, Arsenal, chiar pe Emirates, în prima rundă a noului sezon. Cetățenii au reușit să se impună cu același scor, și iată cum se reîntoarce pe arena proprie cu gândul să realizeze o partidă spectacol.

Huddersfield, oaspetele acestei dispute, pornește conform caselor de pariuri cu a doua șansă la câștigarea jocului deoarece deține un lot net inferior valoric față de cel al combatantei din această seară. Formația condusă de la margine de David Wagner speră să aibă un sezon mai bun decât precedentul mai ales că acuma prezintă o oarecare experiență în BPL, știind să abordeze partidele cu nume. Din păcate, chiar în prima etapă de acum o săptămână, Huddersfield s-a împiedicat pe teren propriu în fața lui Chelsea, pierzând contral londonezilor cu scorul de 0-3, joc în care nu prea au reușit mai nimic, valoarea adversarului observându-se în toate cele 90 de minute. Kongolo și Diakhaby de la Monaco  sunt cele mai importante transferuri care i-au costat pe conducătorii lui Huddersfield cca 30 milioane de euro care până acum nu au impresionat sub nicio formă, staff-ul având încredere în aceștia că se pot face remarcați chiar pe Etihad Stadium.

În mod normal campioana ultimului sezon din BPL nu ar trebui să prezinte niciun fel de emoție contra celor de la Huddersfield, fiind de departe formația mai valoroasă și mai experimentată care știe să abordeze astfel de jocuri, și din prisma faptului că este start de sezon, iar lucrurile nu sunt tocmai așezate. Voi miza astfel pe o victorie a cetățenilor, și chiar una la scor, mai ales că jocul prezentat de Huddersfield în urmă cu o etapă arată cert că este victimă sigură și din punct de vedere defensiv în fața lui Aguero&Co.