Arsenal - Manchester City. Campioana debutează în noul sezon.

Prima rundă din fotbalul englez continuă și în această zi de duminica cu o serie de partide care cu siguranță au fost așteptate de iubitorii de spectacol marca Premier League încă de la finalul sezonului trecut. Poate cel mai interesant duel al acestei etape este cel dintre Arsenal și Manchester City, având astfel un prim derby în acest sezon, ce se va disputa pe Emirates Stadium de la ora 18:00 și va alinia la centru două formații care se vor lupta la campionat cu siguranță.
arsenal city

Arsenal, gazda acestei partide, pornește cu șansa a doua la victorie deși va avea terenul de partea ei, diferența de valoare este destul de mare față de combatanta din această seară. Campionatul trecut a fost unul nu chiar atât de bun dacă stăm să privim la performanțele reușite de jucătorii lui Arsenal, dar odată cu plecarea lui Arsene Wenger și aducerea lui Unay Emery, lucrurile speră să se schimbe în rândul tunarilor care au nevoie să câștige un trofeu deoarece această pauză nu este deloc apreciată de fanii acestora care vor să fie răsplătiți pentru tot efortul pe care-l depun la fiecare joc. International Champions Cup a fost un turneu excelent pentru clubul londonez care a profitat la maximum de acesta, mai ales antrenorul tunarilor care a încercat să îi cunoască pe jucători foarte bine și să alcătuiască cel mai competitiv 11 pentru această partidă.  Lucas Perreia, Sokratis, Leno sau Lichsteiner sunt cele mai importante transferuri realizate de Arsenal, jucători care speră să o ajute să cucerească un trofeu sezonul acesta.

Manchester City, oaspetele acestei partide, se deplasează pe Emirates pentru a încerca să debuteze cu dreptul în noul sezon, fiind convinsă că dacă va avea determinare și multă concentrare va reuși să scoată un rezultat pozitiv fără prea mari emoții. Formația condusă de la margine de argentinianul Pep Guardiola speră la un sezon în oglindă ca cel precedent când lucrurile s-au derulat excelent pentru albaștrii. Schimbări majore nu trebuie să se realizeze la clubul din Manchester care funcționează pe toate compartimentele foarte bine, ne lăsând niciodată vreun dubiu că ar putea să piardă partidă, într-adevăr existând momente în viața unei echipe în care nu merge nimic de la sine. Pentru antrenorul spaniol sezonul acesta trebuie să se încheie din nou cu un titlu deasupra capului, dar speranțele acestuia se pun într-un trofeu european, în campionat majoritatea formațiilor fiind destul de departe de clubul pe care îl antrenează din punct de vedere valoric. Doar Mahrez s-a alăturat lotului condus de Pep care va încerca să ajute pe cât se poate echipa.

Jucătorii lui Manchester City sunt pregătiți să debuteze în BPL cu o victorie mai ales că recent au reușit să câștige destul de categoric finala supercupei Angliei, scor 2-0 în fața celor de la Chelsea, ne având prea mari emoții cu privire la cucerirea acestui trofeu. De aceea, mă aștept la un joc controlat de Silva&Co, având mari șanse să vedem un spectacol cu multe goluri, iar la finalul jocului pe aceștia bucurându-se pentru victorie.

Pronosticuri Leverkusen - Mainz