Premier League impune reguli dure privind disciplina pe teren

Premier League impune reguli dure privind disciplina pe teren

Astazi Asociatia Engleza de Fotbal (FA)  a anuntat mai multe sanctiuni disciplinare impotriva jucatorilor prea temperamentali care se vor pune in aplicare din sezonul 2016-2017. Regulile sunt valabile doar pentru Premier League si, probabil, pentru ligile inferioare din Anglia.

Regulile vin ca urmare a faptului ca in ultimele 4 sezoane lipsa disciplinei jucatorilor pe teren a luat proportii. Astfel, cea mai dura regula este cea conform careia un jucator va primi cartonasul rosu daca va injura un arbitru sau  un oficial in timpul meciului. De asemenea, un cartonas rosu va fi acordat si daca va exista contact fizic intre un jucator si un oficial intr-o maniera agresiva.

Premier League impune reguli dure privind disciplina pe teren, un cartonas galben fiind acordat in mai multe situatii.

O prima situatie spune ca arbitrul are voie ”sa ingalbeneasca” jucatorul daca acesta are un comportament deranjant fata de un oficial. De asemenea, mai poate fi acordat cartonas galben daca un jucator are reactii agresive la deciziile arbitrilor, lucru care se intampla destul de des, daca se va confrunta fata in fata cu un oficial sau daca va alerga catre un arbitru pentru a contesta o decizie.

Daca va exista contact fizic intre un jucator si un oficial, insa intr-o maniera neagresiva, jucatorul va fi avertizat doar cu un cartonas galben. Asta se va intampla si cu cel putin un jucator daca minim doi din aceeasi echipa vor inconjura arbitrul, cerandu-i socoteala.

Premier League impune reguli dure privind disciplina pe teren, insa va tine cont si de zona tehnica, in care au voie sa stea antrenorii si staff-ul tehnic. Inca nu s-a stabilit care vor fi sanctiunile pentru un comportament violent in suprafata tehnica, insa probabil ca va fi vorba despre suspendari si/sau amenzi.

Sursa: thesportbible

 

Nu parasi site-ul, citeste in continuare

Ponturi fotbal Europa League Everton, Athletic Bilbao, Viitorul, AC Milan, cele mai importante meciuri prefatate de echipa Ponturi Bune Sursa foto: adibenha.com Pe 17 august se disputa prima mansa din play-off ul Europa League,...
Noroc sau ghinion ?! Noroc sau ghinion ?! Iata ce a declarat finantatorul FCSB-ului, George Becali, dupa remiza alba a echipei sale din Portugalia.Desi majoritatea fanilor romani considera remiza FCSB-ului mare in Por...
Concluziile lui Dica Concluziile lui Dica. Antrenorul FCSB-ului s-a declarat multumit de evolutia echipei sale, in mansa tur a play-off-ului UEFA Champions League.Toata lumea il critica pe Nicolae Dica in vara, atunci...