Dezastrul din cupele europene se reflecta in clasamentul UEFA

Dezastrul din cupele europene se reflecta in clasamentul UEFA

Sursa foto: infoutile

Probabil toata lumea este la curent cu rezultatele echipelor romanesti in cupele europene de la acest mijloc de saptamana.

Inaintea acestei manse, Romania se afla pe 15 in clasamentul UEFA pe tari, Austria fiind pe locul 16, la distanta destul de mare, iar Croatia pe 17. La mijlocul saptamanii insa, echipele din Croatia au obtinut doua victorii si doua remize, reusind astfel sa urce doua pozitii, coborand Romania pe 16. Diferenta dintre ei si noi este de 1.275 puncte, nici macar o calificare a celor doua reprezentante din Champions League in grupe, oricare ar fi acelea, neputandu-ne face sa urcam, in opinia noastra.

Dezastrul din cupele europene se reflecta in clasamentul UEFA, insa sa recunoastem ca acesta vine in mod firesc, avand in vedere haosul din Liga I.

Daca in urma cu 5 sezoane cluburile romanesti faceau performanta in Europa, acum ele sunt la pamant sau chiar sub el. In sezonul 2012-2013 aveam un coeficient de 6.800, unul depasit sezonul imediat urmator cu 0.075 puncte. In sezonul 2014-2015 al cupelor europene obtineam 5.125 puncte, pentru ca editia trecuta sa anunte inceputul dezastrului. Atunci echipele romanesti au adaugat doar 2.250 puncte la coeficientul pe tara.

Din sase partide disputate in acest sezon, echipele romanesti au obtinut 3 remize, suferind tot atatea infrangeri, ceea ce ne-a adus un ”impresionat” coeficient de 0.3 puncte. Doar Andorra si San Marino, ultimele doua din clasament, au obtinut punctaje mai slabe ca noi, daca va vine sa credeti.

Dezastrul din cupele europene se reflecta in clasamentul UEFA atat in acest sezon, cat mai ales pentru sezoanele viitoare. In aceasta editie suntem pe locul 16 in momentul actual. Daca la sfarsitul vom termina pe acelasi loc sau mai jos, lucru foarte probabil, vom avea o singura echipa in Champions League in sezonul 2018-2019.

Nu uitati ca in sezoanele 2012-2013 si 2013-2014 am avut rezultate extraordinare comparativ cu acestea. Astfel, sezonul viitor, cand se va elimina punctajul din 2012-2013, am porni de pe locul 20 daca luam in considerare punctajul actual, iar peste doua sezoane am porni de pe 29. Nu mai vorbim de editia 2019-2020, cand am porni de pe 38.

Din pacate, acest scenariu este posibil daca fotbalul romanesc va continua pe acest drum. Singura scapare ar fi sa eliminam toate gunoaiele din Liga I, pe care nu ii intereseaza nimic altceva decat buzunarul propriu. Nu credem insa ca asta se va intampla prea curand.

Sursa: xs4all

Nu parasi site-ul, citeste in continuare

Top 10 in circuitul ATP inainte de US Open Avem un nou lider mondial Dupa accidentarea grava de la incheietura din urma cu trei ani, putini se mai gandeau ca spaniolul Rafael Nadal va reveni in top 5.Nu numai ca ibericul reuseste sa pract...
Campioana Catalina Cristea Campioana Catalina Cristea. Fosta tenismena a decis sa faca unele declaratii interesante despre cariera si viata ei, intr-un interviu acordat recent.Una din cele mai bune tenismene ale Romaniei in...
Dezvaluirile lui Marica dupa retragere Dezvaluirile lui Marica dupa retragere. Fostul varf al nationalei a ales sa vorbeasca despre cariera sa si despre fotbalul romanesc in momentul actual.Unul din cei mai mari atacanti ai ultimilor a...