888sport

Cum se fac blaturile în tenis. Mărturii fabuloase din interior. Cine este Alexandru Carpen

Cazul jucătorului român de tenis Alexandru-Daniel Carpen, suspendat pe viață pentru trucare de meciuri, deschide o discuție deosebit de gravă: blaturile care murdăresc sportul alb. Postul britanic BBC a anunțat că Alexandru-Daniel Carpen a fost aspru pedepsit, după ce a recunoscut că a trucat meciuri.

A fost legitimat la Steaua

Comisia de Integritate a tenisului mondial a descoperit că românul în vârstă de 30 de ani (s-a născut pe 24 noiembrie 1986; practicant de tenis de la cinci ani) a făcut o propunere de corupere unui alt jucător, al cărui nume nu a fost menţionat, în octombrie 2013.Cine este Carpen, activ între 2014 și 2015? A fost locul 1.088 ATP (2007) la simplu și 274 la dublu (2015) și e primul român suspendat pentru implicare în mafia pariurilor. Carpen are, în carieră, 235 de victorii și 185 de eșecuri. ”Se antrena pe la clubul Steaua. Era slăbuț, ca nivel de joc. El a ajuns la Steaua doar pentru taică-su a fost baschetbalist și era prieten cu Netolițki. Altfel, nu ajungea să stea lângă nume importante din tenisul românesc”, ne spune un ”insider”.

I-au reținut telefonul!

Din interior alte vin mărturii cutremurătoare. Antrenorul de tenis Marius Vecerdea, cel care a pregătit-o în trecut pe jucătoarea rusă Elena Dementieva, spune că fenomenul blaturilor în tenis are forma unui cancer generalizat, mai ales la turneele mici: ”Federația de Tenis din România știa despre cazul Carpen, anume că era suspendat temporar de un an, și l-a mușamalizat. Agenția ITU (n.r. – Integrity Unit) a făcut cercetări în România încă de la primul turneu futures la Galați, în mai 2016”, precizează Vecerdea, cunoscut și ca antrenor personal, dar și ca fin al președintelui Klaus Iohannis. ”Sunt câtiva jucători anchetați. Carpen a fost rugat de ITU, (Integrity Unit) să «toarne» alți jucători, pentru a scăpa cu o pedeapsă mai ușoară. Și i-au dat termen un an. Totuși, el n-a vrut să «toarne»! Este un întreg sistem. Carpen juca mai mult la dublu. ITU a confiscat multe telefoane și a făcut investigații anul trecut în România. I-au reținut și lui Carpen telefonul mobil”, spune un prieten de-al fostului jucător.

888sport

”Tu iei punctele, eu iau banii”!

Un alt antrenor, fost jucător de tenis, descrie metoda blaturilor. Dacă la turneele mari, care sunt în oferta caselor de pariuri, se mizează simplu, pe seturi și pe game-uri, la turneele mici, gen futures, sau care se desfășoară în circuit închis, combinațiile se fac altfel. ”Îți dau exemplul unui jucător cunoscut, acum antrenor și care a lucrat inclusiv cu Halep. Ajungea în sferturile de finală ale unui turneu important, apoi mergea la părinții adversarului și cerea bani, ca să se lase bătut. La nivelul ăla, nu banii sunt importanți, ci puncte. Dacă aduni puncte, urci în clasament, iar asta îți garantează accesul pe tabloul principal al unor turnee mai bine plătite, gen 35.000 sau 75.000 de dolari. Și mai este metoda directă, între jucători care se cunosc. Este metoda: «Tu iei puncte, eu iau banii»! Asta dacă se cunoașteau bine jucătorii. Și mai era varianta cu primul punct. Unul primea WC (n.r. – wild-card), un jucător fără puncte în clasamentul ATP, și trebuia să câștige, ca să facă punct. Atunci, se ducea cu o ofertă la adversar și așa câștiga și el un punct. Se trafichează și wild-cardurile, organizatorii le dau, uneori, celor care cotizează!”.

Învinuită că ascunde cazuri precum cel al lui Carpen, Federația Română de Tenis a cerut public intervenția autorităților statului, pentru a stârpi flagelul.

Nu parasi site-ul, citeste in continuare

Continua telenovela Neymar Continua telenovela Neymar. Dat ca sigur transferul sau la PSG, se pare ca pe fir a intrat si echipa lui Zinedine Zidane, Real Madrid.Pana acum cateva zile, transferul lui Neymar la PSG parea sa f...
Andrei Ivan este increzator Andrei Ivan este increzator. Fostul atacant al Craiovei este incantat de conditiile gasite la noua sa echipa, FC Krasnodar.Tanarul atacant Andrei Ivan este foarte incantat de conditiile gasite in ...
Craiova – Milan la televizor Craiova - Milan la televizor. Desi erau unele discutii, se pare ca toti microbistii din tara vor avea ocazia sa o vada pe AC Milan in Romania, la televizor.Partida dintre CSU Craiova si AC Milan d...