Clasamentul FIFA dupa Campionatul European

Clasamentul FIFA dupa Campionatul European

Astazi FIFA a dat publicitatii clasamentul echipelor nationale pentru luna iunie, nefiind nicio schimbare in primele 5 pozitii fata de 2 iunie, data precedentului clasament.

Astfel, Argentina ramane pe primul loc, urmata de Belgia, Columbia, Germania si Chile. Sigur, asta nu inseamna neaparat ca pozitia din clasament reflecta valoarea echipei si ne gandim aici in special la Belgia. De altfel, au fost multe opinii contra asupra acestui clasament FIFA in ultimii ani.

Clasamentul FIFA dupa Campionatul European o pozitioneaza pe locul 6 pe castigatoarea trofeului, Portugalia, care a urcat doar doua pozitii fata de luna trecuta.

In schimb, finalista Campionatului European, Franta, a urcat nu mai putin de 10 pozitii, pana pe 7. Spania si Brazilia au coborat doua pozitii, pana pe 8, respectiv, acest top 10 fiind incheiat de Italia, care a urcat doua pozitii.

Pe prima pozitie din afara top 10 se afla Tara Galilor, care, datorita semifinalei reusite la EURO 2016 a urcat 11 pozitii. Evolutia dezamagitoare a Angliei a facut ca aceasta sa coboare doua locuri pana pe 13. Amintim ca englezii au fost eliminati in optimi de Islanda, care a urcat destul de mult in clasamentul FIFA dupa Campionatul European, in acest moment aflandu-se pe 22, mai sus cu 12 pozitii fata de luna trecuta.

Cat despre Romania, aceasta a coborat doua locuri, pana pe 24, cu 856 puncte, vecinele sale de clsasament fiind Slovacia si SUA. Slovacii se afla la 11 puncte in fata, americanii fiind la doar un punct in spatele romanilor.

Cea mai ”sifonata” echipa dupa acest Campionat European a iesit Austria, care a cazut 11 pozitii pana pe 21. Coborarea cea mai drastica in clasamentul FIFA a avut-o Belize, care a pierdut 50 pozitii, aflandu-se acum pe 164. De cealalta parte, cea mai rapida urcare a avut-o Noua Zeelanda, care a castigat 54 pozitii, aflandu-se pe 93, doar fiindca a castigat Cupa Natiunilor in Oceania.

Sursa: fifa

 

Nu parasi site-ul, citeste in continuare

Dezvaluirile lui Chris Moneymaker Dezvaluirile lui Chris Moneymaker. Legendarul jucator de poker a fost in luna August in Romania, oferind cateva declaraiti interesante despre cariera sa.Americanul in varsta de 41 de ani reprezint...
Relatia dintre Dica si Tanase Relatia dintre Dica si Tanase. Selectionerul FCSB-ului a povestit despre modul cum a reusit sa evite o cearta cu decarul sau, Florin Tanase.Nicolae Dica ii promisese inainte de partida cu Astra Gi...
Daum atacat din toate partile Daum atacat din toate partile. Selectionerul Romaniei este criticat din ce in ce mai des de oamenii care fac parte din fotbalul romanesc.Scandalul dupa neconvocarea la nationala a lui Denis Alibec...