Michael Phelps rescrie istoria natatiei

Michael Phelps rescrie istoria natatiei

La sfarsitul lunii trecute, americanul Michael Phelps a participat la calificarile nationale pentru Olimpiada, in probabil ultima sansa de a mai merge la Rio.

Acesta a concurat in proba de 200 metri fluture, prima proba la care a participat la prima sa editie a Jocurilor Olimpice, in 2000. Phelps a castigata proba, nu insa fara emotii, lupta fiind destul de stransa.

Astfel, Michael Phelps rescrie istoria natatiei masculine, fiind primul inotator ce ajunge la 5 Jocuri Olimpice.

La feminin Dara Torres a participat si ea la 5 Jocuri Olimpice. La Olimpiada de la Beijing din 2008, Phelps rescria istoria pentru prima oara, stabilind un record care va fi foarte greu de egalat. Atunci a obtinut nu mai putin de 8 medalii de aur, depasindu-i recordul lui Mark Spitz, un alt inotator, record care data din 1972. De asemenea, Phelps a stabilit si 3 recorduri mondiale, cucerind 22 medalii la Jocurile Olimpice, dintre care 18 de aur, fiind cel mai medaliat sportiv din toate timpurile.

Michael Phelps rescrie istoria natatiei

Revenind la performanta sa de saptamana trecuta, sa spunem ca nici acesta nu mai credea in revenirea la Jocurile Olimpice, avand in vedere viata tumultuoasa din ultimii ani. In 2014, fusese arestat pentru conducere sub influenta alcoolului. In luna februarie a anului trecut, Phelps anunta logodna cu Nicole Johnson, de care se despartise in 2012, pentru ca peste 3 luni sa se nasca fiul lor.

Faptul ca Michael Phelps rescrie istoria natatiei se datoreaza in mare masura copilului sau, dar si logodnicei sale, fara de care poate ca acum nici nu concura aici.  De altfel, Phelps isi anuntase retragerea dupa Jocurile Olimpice din 2012, insa s-a rzgandit. Americanul in varsta de 31 ani este insa convins ca aceasta va fi ultima sa Olimpiada.

Declaratii

Michael Phelps: ”Dupa toate cate mi s-au intamplat, am fost capabil sa revin, drumul asta fiind cea mai grea cursa de inot pe care am avut-o vreodata”.

Sursa: theprovince

 

Nu parasi site-ul, citeste in continuare

Top 10 in circuitul ATP inainte de US Open Avem un nou lider mondial Dupa accidentarea grava de la incheietura din urma cu trei ani, putini se mai gandeau ca spaniolul Rafael Nadal va reveni in top 5.Nu numai ca ibericul reuseste sa pract...
Campioana Catalina Cristea Campioana Catalina Cristea. Fosta tenismena a decis sa faca unele declaratii interesante despre cariera si viata ei, intr-un interviu acordat recent.Una din cele mai bune tenismene ale Romaniei in...
Dezvaluirile lui Marica dupa retragere Dezvaluirile lui Marica dupa retragere. Fostul varf al nationalei a ales sa vorbeasca despre cariera sa si despre fotbalul romanesc in momentul actual.Unul din cei mai mari atacanti ai ultimilor a...