Calendarul Jocurilor Olimpice de vara 2016

Calendarul Jocurilor Olimpice

O noua editie a Jocurilor Olimpice se apropie cu pasi mari, venind momentul sa anuntam calendarul probelor in care se concureaza pentru medalii.

Primii medaliati de la Olimpiada vor proveni din tir cu arcul, ciclism, scrima, haltere, tir, judo si natatie, ultimele 3 sporturi oferind cel putin doua medalii de aur, argint si bronz pe 6 august. Urmatoarea zi aceleasi sporturi isi vor afla medaliatii, la ele adaugandu-se scufundarile.

Pe 8 august scufundarile isi vor desemna inca o castigatoare, la fel ca scrima, gimnastica artistica, judo, rugby-ul in 7, tirul, natatia si halterele. Pe 9 august vom asista la medalii pentru canoe, scufundari, calarie, scrima, gimnastica artistica, judo, tir, natatie si haltere.

Observam ca la scrima, judo si haltere se vor decerna medalii in primele 4 zile ale Jocurilor Olimpice. La fel se va intampla si in cea de-a cincea zi, unde vom mai avea medaliati la canoe, ciclism, scufundari, gimnastica artistica, canotaj, tir, dar si tenis de masa. Ziua urmatoare halterele fac o pauza, acordandu-se medalii la tir cu arcul, canoe, ciclism pe pista, cel mentionat pana acum fiind stradal, scrima, gimnastica artistica, judo, canotaj, rugby in 7, tir, natatie si tenis se masa.

Calendarul Jocurilor Olimpice

Vineri, 12 august, va debuta si atletismul, in prima zi avand de decernat 3 medalii de aur. In afara atletismului, vineri se ofera medalii si celor de la tir cu arcul, ciclism pe pista, calarie, scrima, gimnastica la trambulina, judo, canotaj, tir, natatie, haltere, dar si tenis.

Calendarul Jocurilor Olimpice spune ca 21 medalii vor fi distribuite in ultima zi a primei saptamani.

Vor fi acordate nu mai putin de 5 medalii de aur la atletism, 4 la canotaj si natatie, doua la ciclism pe pista si tir, una la scrima, haltere, tenis si gimnastica la trambulina.

Din 14 august se vor decerna primele medalii si la box, o singura proba aflandu-si castigatorul. In schimb, vom avea 4 medalii de aur la atletism si la gimnastica artistica, 3 la tenis, doua la sailing si wrestling, una la ciclism pe pista, scufundari si scrima, dar si golf, tir si haltere.

Calendarul Jocurilor Olimpice

Pe 15 august vor fi acordate nu mai putin de 5 medalii la atletism, 4 la canoe, 3 la gimnastica artistica, doua la sailing si wresting, una la ciclism pe pista, box, calarie, natatie si haltere.

Odata cu ziua de 16 august, calendarul Jocurilor Olimpice trece de 200 medalii de aur, in acea zi acordandu-se 25. De aici incolo in fiecare zi vom vedea medalii la atletism si box. De asemenea, pe 16 august se vor acorda ultimele 3 medalii de aur la ciclism pe pista. Finalele la badminton vor avea loc din 17 pana in 20 august, iar finalele la baschet pe 20 si 21. La canoe se vor acorda 4 medalii de aur pe 16, 18 si 20, pe cand ciclismul BMX isi va desfasura calificarile 17 si 18 august, finalele avand loc pe 19.

Singurele probe de mountain bike vor avea loc in ultimele doua zile ale Jocurilor Olimpice, la sfarsitul ambelor decernandu-se medalii. Pe 16 august se vor oferi 3 medalii de aur la gimnastica artistica, dintre care minim una speram sa fie pentru un reprezentant al Romaniei.

Calendarul Jocurilor Olimpice

Sperante la medalii avem si de la handbal, singurul sport de echipa la care suntem prezenti, finalele feminine disputandu-se pe 20 august. Hocheiul pe iarba isi va desemna castigatorii pe 18 si 19 august, fotbalul pe 19 si 20, tenisul de masa pe 16 si 17, medaliile la polo pe apa acordandu-se pe 19 si 20 august.

Din calendarul Jocurilor Olimpice observam cele mai multe medalii vor fi acordate pe 20 august. Este vorba despre 30 medalii de aur, dintre care 7 la atletism, 4 la canoe sau 3 la box. In total vom numara 306 medalii de aur.

Nu parasi site-ul, citeste in continuare

Reteta succesului Reteta succesului. George Becali a dezvaluit pentru digisport.ro care este in opinia sa reteta succesului, in privina unei calificari in grupele europene.FCSB este deja calificata in grupele UEFA ...
Ponturi fotbal Europa League Everton, Athletic Bilbao, Viitorul, AC Milan, cele mai importante meciuri prefatate de echipa Ponturi Bune Sursa foto: adibenha.com Pe 17 august se disputa prima mansa din play-off ul Europa League,...
Noroc sau ghinion ?! Noroc sau ghinion ?! Iata ce a declarat finantatorul FCSB-ului, George Becali, dupa remiza alba a echipei sale din Portugalia.Desi majoritatea fanilor romani considera remiza FCSB-ului mare in Por...