Acasa / Ponturi tenis / ATP Tennis Challenger Tour – Analiza si pronostic – 12 noiembrie

ATP Tennis Challenger Tour – Analiza si pronostic – 12 noiembrie

ATP Tennis Challenger Tour – Analiza si pronostic – 12 noiembrie

Peter Polansky (CANADA) vs. Daniel Smethurst (MAREA BRITANIE)

Incepand cu ora 22:30, in cadrul turneului de tip challenger de la Champaign (Statele Unite, hard indoor), canadianul Polansky (141 ATP) il va infrunta pe britanicul Smethurst (485 ATP). Nu prea exista termen de comparatie intre cei doi, daca ne gandim ca Peter a adunat 13/15 victorii la ultimele trei turnee americane la care a luat parte (unul pe hard outdoor, doua pe hard indoor), in timp ce Daniel nici macar n-a trecut de calificarile ultimelor trei turnee disputate in sala. Deci, cand canadianul ajungea in finalele de la Charlottesville si Knoxville, britanicul nu emitea pretentii si era eliminat inca din calificari de jucatori ca Ryan Shane (1675 ATP) sau Kevin King (506 ATP). Pe langa faptul ca este mai in forma, Polansky este net superior cam la toate capitolele: serviciu, forehand, backhand sau joc la fileu (finisat in multiplele meciuri de dublu disputate; mentionam ca a ajuns pana in finala si la dublu, in turneul de la Knoxville). De altfel, Smethurst este un zgurist la baza, avand ceva victorii pe hard indoor doar la nivel de Futures.

Pronosticul nostru: Peter Polansky sa castige 2 – 0 pentru o cota de 1.44 la Bet365.com

David Rice (MAREA BRITANIE) vs. Takanyi Garanganga (ZIMBABWE)

Tot la turneul de la Champaign, dar ceva mai devreme (de la ora 18:00), un alt britanic – David Rice (329 ATP) il intalneste pe exoticul Takanyi Garanganga (362 ATP) venit cu planuri mari tocmai din Zimbabwe. Cotele au inceput deja s-o ia la vale pe victoria celui din urma, dupa ce acesta a reusit un turneu impresionant la Knoxville, acolo unde a izbutit sa ajunga pana in semifinale, desi a pornit din calificari; si-a invins toti adversarii in minim de seturi (Theodoros Angelinos si Rik de Voest printre ei), luandu-i set chiar si celui mentionat mai sus – Peter Polansky.  De cealalta parte, britanicul Rice n-a reusit mare lucru la cele doua turnee americane disputate pe hard indoor: eliminat in prima runda la Charlottesville si in “optimi” la Knoxville. Desi a fost considerat drept o mare speranta, a ajuns deja la 24 de ani si inca nu reuseste sa depaseasca nivelul turneelor de tip Futures, fiind invins frecvent ori in calificari, ori in runda inaugurala, cand incearca sa faca performanta si la nivel Challenger. Tenismenul din Zimbabwe (1.83m) vine cu super-moral la acest turneu, a avut 3 zile la dispozitie sa se recupereze din punct de vedere fizic, iar stilul ultra-ofensiv de joc pe care-l practica ii va da mari batai de cap lui David Rice (1.77m). Serviciul puternic este principala “arma” a lui Garanganga, el descurcandu-se excelent si in preajma fileului.

Pronosticul nostru: sa castige meciul Takanyi Garanganga la o cota de 1.57 la Bet365.com

Andre Ghem (BRAZILIA) vs. Guido Andreozzi (ARGENTINA)

Trecem la un turneu disputat pe zgura (“Lima” – Peru), acolo unde brazilianul Andre Ghem (219 ATP) va da peste argentinianul Guido Andreozzi (145 ATP), in faza saisprezecimilor de finala (ora 20:00). Cel din urma trece prin cea mai buna perioada a carierei si are de aparat cele 80 de puncte pe care le-a primit anul trecut, cand reusea sa castige acest turneu, invingand jucatori ca Guido Pella sau Facundo Arguello. Brazilianul n-a mai luat parte vreodata la competitia de la Lima si nu credem ca va pune mare pret pe turneu, avand in vedere ca totalul premiilor se ridica la doar 10.000$ (fie vorba intre noi, fiind un turneu “uitat de lume”, ar putea face banii aia mai degraba din “stim noi ce”). Andre Ghem n-a rupt gura targului in precedentele 7 turnee challenger disputate pe zgura din America de Sud, fiind eliminat mereu inca din rundele inaugurale. Guido Andreozzi in schimb, vine dupa doua sferturi de finala (Cali | Porto Alegre), o semifinala (Buenos Aires) si o finala (San Juan), practicand un joc mult mai solid decat adversarul sau din aceasta seara, care se bazeaza in mare parte doar pe serviciu si urcarile dese la fileu. La meciuri directe tot argentinianul conduce (2 – 0 la general, ambele partide disputate pe zgura, in 2012). Ajuns la aproape 32 de ani, brazilianul nu va mai avea motivatia pe care o va avea Andreozzi (22 ani), mai ales ca vine la un turneu total strain pentru el; acest detaliu consideram ca va cantari decisiv in deznodamantul meciului.

Pronosticul nostru: sa castige meciul Guido Andreozzi pentru o cota de 1.44 la Bet365.com

scris de Man

Citeste si

Tennis_Banner_Text_800_Okt29_EN

Biletul Zilei (22.03.2015) – Simona Halep vs Jelena Jankovic si Novak Djokovic vs Roger Federer

Biletul Zilei (22.03.2015) – Simona Halep vs Jelena Jankovic si Novak Djokovic vs Roger Federer ...